Zašto Mac?

Obitelj Apple Mac računala je vrlo zanimljiva i atraktivna alternativa PC računalima, čak i ako ste odrasli na PC-u. Evo zašto smatramo da se prelazak na Mac OS itekako isplati…

Oduvijek koristim PC računala, teško ću se naviknuti na Apple. Sigurno ću potrošiti još mnogo novaca na upgrade i kupovinu aplikacija Apple računala, koja su skupa. Imam sve na Windowsima, od maila do Officea – što s time?

S ovakvim pitanjima se često susrećemo, odgovori slijede i jamčimo da će vas iznenaditi…

MAc obitelj

Sve nadogradnje na novi OS su besplatne za sva Mac računala, zauvijek! Sa bilo kojim Mac računalom dobit ćete set predinstaliranih programa s kojima odmah nakon paljenja možete raditi sa Office dokumentima, kreirati videe sa sjajnim efektima, koristiti Windows Exchange mail, surfati… Ne morati ništa instalirati ili plaćati!

Treba znati i da su hardver i softver izvrsno optimizirani te nema virusa, malwarea, spywarea, ransomwarea i ostalih životinja koje pohode PC računala… To znači da će Mac prijenosnici raditi brže i imati bolju autonomiju, s istim hardverom.

Je li Mac OS kompliciran? Molimo vas, ako je Apple poznat po nečemu onda je to intuitivnost i jednostavnost korištenja. I premium kvaliteti i dizajnu, naravno… Evo detalja zašto odabrati Mac računalo.

Zato jer je elegantan, tanak i lagan

Apple je predvodnik industrijskog dizajna, i to vrijedi već godinama za MacBook prijenosnike, iMac i Mac računala.

Upravo je MacBook Air “izumio” klasu laganih, snažnih i tankih prijenosnika s dobrom baterijom. Danas je Apple otišao korak dalje, pa je najdeblji prijenosnik MacBook Pro s aluminijskim kućištem izrađenim od jednog komada debeo – zapravo tanak – samo 1.49 cm! Usprkos toga što se unutra nalazi vrlo snažan hardver, izvrstan zaslon i izdržljiva baterija…

Masa od samo 1.37 kg (MacBook Pro 13″) uz bateriju visoke autonomije od 10 sati omogućavaju cijeli dan rada bez punjača. Niska masa veliki je plus prenosivosti, a kvaliteta izrade i materijala svjedok je dugovječnosti.

Ne zaboravimo, MacBook Pro je najveći i najteži Mac laptop…

Usprkos niskoj masi i gabaritima, performanse su im izvrsne. Vjerojatno bolje od vašeg stolnog računala…

Želim sve, odmah

Upravo to i dobivate. Apple MacBook, MacBook Air, MacBook Pro ili stolni iMac, iMac Pro, Mac i Mac Mini dolaze sa predinstaliranim softverom.

To znači da možete odmah nakon paljenja krenuti s radom, uz superiorne performanse. Mac OS X je lagan za sistemske resurse, što štedi bateriju na prijenosnicima, bez kompromisa po pitanju performansi.

Uz Mac računala dobit ćete Mail na kojem možete raditi sa svim popularnim mail servisima, poput iClouda, Gmaila, Googlea, Yahoo, AOL, Microsoft Exchange…

Možete raditi i kreirati prekrasne prezentacije, videe, Office dokumente sa Pages, Numbers i Keynote aplikacijama. Kreiranje atraktivnih animiranih prezentacija u Keynoteu je super jednostavno, uz zadivljujući rezultat.

Isto vrijedi i za iMovie, GarageBand i Photos – od izrade atraktivnih videa, muzike i fotografija te njihovog dijeljenja na društvenim mrežama vas dijeli par klikova.

Oduvijek ste željeli napraviti vlasititi film u stilu Hollywoodskih trailera? Sada vam je to nadohvat ruke. Čak i ako ste potpuni početnik u svijetu videa…

Jer je Mac OS siguran!

Ovo će zvučati prilično nevjerojatno PC korisnicima, ali – na Mac OS-u vam nije potreban antivirusni softver. Apple Mac OS je siguran ekosistem, koji dobiva redovne nadogradnje na novu inačicu – potpuno besplatno.

Apple konstantno nadgleda, kriptira i nadograđuje sistemske aplikacije. Gatekeeper prati skinute aplikacije i sprječava maliciozni kod da se instalira; FileVault 2 automatski kriptira vaše podatke XTS-AES 128 enkripcijom, pa ako vam ukradu računalo do podataka neće doći – kao i na iPhoneu, uostalom. Ovo je samo dio sigurnosnih tehnologija ugrađenih u Mac OS X.

Zato jer je zabavan!

Jeste li isprobali kako radi Siri? Recenzenti se slažu: to je najbolja umjetna inteligencija na tržištu. Sa Siri možete voditi sasvim ozbiljne ali i potpuno zarfkantske razgovore. Isprobajte!

Ili, probajte geste na prijenosnicima. Super intuitivno i praktično upravljanje gestama olakšava uporabu prijenosnika.

Zato jer imate iPhone!

Mac računala rade jako dobro i u simbiozi s Androidom, ali u kombinaciji sa iPhoneom dobivaju dodatne mogućnosti na koje se vrlo lagano naviknuti.

Handoff, Universal Clipboard, iPhone Cellular Calls, SMS/MMS messaging, Instant Hotspot i Auto Unlock omogućavaju vam jednostavno dijeljenje sadržaja i datoteka između Mac računala i iPhonea, iPada i Apple Watcha.

Razgovarajte bez diranja iPhonea. Započnite email, dokument ili surfanje na jednom uređaju i nastavite gdje ste stali na drugom. Otključajte vaš Mac bez tipkanja šifre. Dijelite fotografije i video zapise na brz i jednostavan način.