Zašto iPad?

Apple je de facto izmislio tržište tableta, no to je bilo prije dosta godina. Kakvi su danas iPad tableti? Uopće nema sumnje – jako dobri i izuzetno privlačni. Evo zašto…

iPad lineup ima za svakoga po nešto. No, svi modeli su – sasvim očekivano – premium uređaji, s izvrsnim performansama, vrhunskim Retina zaslonima i finim aluminijskim kućištima u tri veličine – iPad Pro, iPad i iPad Mini.

Novi iPad Pro je nedavno predstavljen, i zapravo nema konkurencije. To je uvjerljivo najbrži tablet ikada, sa 120 Hz zaslonom i performansama boljim od Intel Core i5U procesora u laptopima…

Nisu samo brzi: svi iPadi imaju 10 sati autonomije, dobre prednje i stražnje kamere te izgledaju izvrsno, ali kao i kod iPhonea njihova privlačnost nije samo u hardverskim specifikacijama.

ipad 1

Rad sa iPadima je izuzetno jednostavan i intuitivan zahvaljujući iOS operativnom sustavu. Kao i iPhone, i iPad se automatski spajaju na iCloud i koriste sve njegove beneficije. Backup, dijeljenje multimedije i dokumenata je jednostavno, sigurno i intuitivno.

Slijede odgovori na pitanje – zašto odabrati iPad!

Zato jer ima 1.3 milijuna aplikacija!

Kolekcija aplikacija pisanih za iPad je izuzetno raskošna – ima ih čak 1.3 milijuna! I ne, to nisu rastegnute iPhone aplikacije na iPad razlučivost – to su nativne aplikacije za iPad. Treba li napominjati koliku to prednost donosi u brzini rada te kvaliteti korisničkog iskustva?

Bez obzira tražite li poslovne aplikacije, multimediju ili igre, iPad nudi daleko najbolji izbor aplikacija.

Ne zaboravimo i jednostavan prelazak na iOS uz pomoć aplikacije The Move To iOS, koja će prebaciti vaše kontakte, zabilješke u kalendaru, emailove sa Android uređaja. Prijenos će biti obavljen bežično, uz sigurnu vezu.

Zato što je zaslon super!

Bez obzira koji iPad birate – iPad Pro, iPad ili iPad Mini – uvijek ćete dobiti vrhunski Retina zaslon. Vrlo vjeran prikaz boja, sjajan vidljivi kut i visoki kontrast razlog su zašto će vaše fotografije, filmovi ili igre izgledati besprijekorno. Fontovi su izrazito oštri pa je i obično surfanje poslastica za oči.

iPad 2

Posebno ističemo napredan antirefleksivni sloj na iPad Pro modelima, koji dodatno poboljšava kvalitetu slike na otvorenom, te širi spektar boja za još vjerniji prikaz.

Svi imaju predivne zaslone, ali novi iPad Pro donosi revoluciju! Obje inačice – 10.5″ i 12.9″ imaju ProMotion zaslon, koji radi na 120 Hz. To je dvostruko brže od uobičajenih 60 Hz koje koriste sve drugi.

Kako se to manifestira? Ionako glatki rad sada je postao savršeno gladak. Surfanje webom i sučeljem nevjerojatno je glatko i gotovo bez laga (ulaznog kašnjenja).

Od 120 Hz prikaza posebice profitiraju igre koje su značajno odzivnije. Nema nikakve sumnje, Apple ProMotion je najnapredniji zaslon ikada ugrađen u neki tablet.

Koliko daleko je Apple otišao da maksimalizira kvalitetu prikaza najbolje svjedoči senzor na iPad Pro modelu koji prilagođava balans bijele okolišnjoj temperaturi boja (True Tone Display). To znači da iPad Pro “gleda” u kakvoj ste okolini, i prilagođava tonove bijele da budu najugodniji za korisnika….

Zato jer su izuzetno brzi!

A9 (iPad Mini, iPad) ili još snažniji A9x su među najbržim čipsetima općenito, dok novi A10x  Fusion (iPad Pro 10.5″ ) uopće nema konkurenciju, čak niti među laptopima srednje klase…

Izuzetne CPU i GPU performanse znače da će vaše igre izgledati kao na konzolama te raditi savršeno glatko, a uvijek problematično skrolanje kod surfanja je besprijekorno.

Aplikacije se izuzetno brzo instaliraju i otvaraju, a tu je i multitasking – simultani rad dvije aplikacije na svim iPad modelima. Čak i najzahtjevnije aplikacije, za obradu videa i fotografija, rade izuzetno brzo. To zapravo ne iznenađuje, jer iPad Pro ima snažniji procesor od prosječnog prijenosnika…

Zato jer su super prenosivi!

Ovoliko snage u laganim pakiranjima je do sada bila nedostupno. Više ne morate birati između performansi, prenosivosti i autonomije baterije – iPadi su jako dobri na svim područjima.

Niska masa, mali gabariti i vrlo kvalitetna izrada olakšavaju prenosivost i korištenje na otvorenom. Baterija s autonomijom od 10 sati ili više omogućava cijeli radni dan bez ispravljača struje, što je izvrstan rezultat. Visoke performanse donose brz i gladak rad u aplikacijama i igrama.

Zato jer stiže iOS 11!

iOS 11, koji stiže na iPad tijekom jeseni, je pravi game changer. Sada sam iOS izgleda drugačije na tabletima nego na iPhoneu. Dobit će Dock kao na desktop računalu, sjajno riješen multitasking, app switcher, drag & drop, file tab i još mnogo toga…

iPad lineup

I za kraj slijedi podsjetnik glavnih mogućnosti pojedinih iPad modela.

Novi iPad Pro 12.9″ i 10.5″

 • 12.9″ ili 10.5″ 120 Hz ProMotion zaslon
 • A10x Fusion čipset
 • 12 MP kamera, F1.8, OIS
 • 7 MP F2.2 selfie kamera
 • Touch ID
 • podržava Apple Pencil i smart Keyboard

iPad Pro 12.9″ i 9.7″

ipad 3
 • 12.9″ ili 9.7″ Retina zaslon
 • A9X čipset
 • 8 MP kamera, FullHD video (12 MP, 4K)
 • 1.2 MP FaceTime HD kamera (5 MP)
 • Touch ID
 • podržava Apple Pencil i smart Keyboard

iPad 9.7″

ipad 4
 • 9.7″ Retina zaslon
 • A9 čipset
 • 8 MP kamera, FullHD video (12 MP, 4K)
 • 1.2 MP FaceTime HD kamera (5 MP)
 • Touch ID

iPad mini 4

ipad 5
 • 7.9″ Retina zaslon
 • A8 čipset
 • 8 MP kamera, FullHD video (12 MP, 4K)
 • 1.2 MP FaceTime HD kamera (5 MP)
 • Touch ID

Bez obzira koji iPad odabrali, možete biti sigurni da ste odabrali tablet koji će dugo godina biti u top formi, brz i s najnovijim operativnim sustavom. iPad ima zaista mnogo komparativnih prednosti, stoga ne iznenađuje činjenica da ih mnogi smatraju najboljim tabletima, općenito…