Uskoro stižu nove Best Buy Nokie: 5.1 Plus i 6.1 Plus

Nokia je pod pritiskom kupaca X6 i X5 mobitele, inicijalno namijenjene kineskom tržištu, danas ponudila svima. Upoznajte Nokia 5.1 Plus i 6.1 Plus mobitele izvrsnih karakteristika i cijene

No to ne znači da Nokia 5.1 Plus i 6.1 Plus nemaju što pokazati. Radi se o prvim “notch” Nokiama, sa sada već tradicionalno dobrim cijenama s obzirom na ponuđeno i s čistim Android OS-om. Nove Nokie uskoro stižu i na hrvatsko tržište, no još ne znamo točan datum niti cijenu, ali znamo – bit će vrlo konkurentni. Pogledajmo što donose nove Nokie.

Nokia 6.1 Plus

Nokia 6.1 Plus je iznenađujuće kompaktna, usprkos velikom 5.8 inčni full HD+ zaslonu, s 19:9 omjerom stranica te s 96% NTSC spektra boja. Čak 93% prednje površine čini zaslon, što je bolje od većine flagshipa na tržištu.

Za glatke performanse brine Qualcomm Snapdragon 636 Mobilna Platforma, a kamera je opremljena dvostrukim senzorom sa 16MP/5MP. Zahvaljujući naprednim značajkama možete snimiti profesionalne fotografije uz podesivo bokeh zamućenje, koje se može prilagoditi u realnom vremenu, dok snimate.

Nokia 6.1 Plus 2

Tu je i HDR te napredna umjetna inteligencija za snimke, uključujući zabavne filtere, maske i 3D persone, kao i osvjetljenje za portrete dodat će upečatljive svjetlosne efekte vašim snimkama.

Selfie kamera ima 16 MP senzor, možete snimiti selfie kao u ogledalu, s puno detalja. I najbolje od svega, ne morate birati koju ćete kameru odabrati: uz #Bothie značajku sad možete koristiti značajke umjetne inteligencije na obje kamere simultanu, s maskama i filterima, i sve to streamati uživo na Facebook i YouTube izravno s mobitela.

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus pokretan je MediaTek Helio P60 osmojezgrenim procesorom koji se obično nalazi u pametnim telefonima višeg razreda.

Iako spada u niži cjenovni razred, Nokia 5.1 Plus ima napredne značajke kamera koje omogućuju snimanje studijske fotografije uz očitavanje dubine, podesivo bokeh zamućenje kao i portretno osvjetljenje.

Kućište je tanko samo 8 milimetara, uz ergonomski dizajn i glatku krivulju daje sjajan osjećaj u ruci. Nokia 5.1 Plus ima kućište od metala uz polikarbonatni okvir i testiran je na ekstremne temperature i padove – lijepo osvježenje u poplavi krhkih staklenih mobitela.

Android One

Nove Nokie su dio programa Android One obitelji, koje pružaju čisti doživljaj koji je osmislio Google. Oba telefona će ostati svježa tri godine uz mjesečno sigurnosno ažuriranje i dvije godine zajamčenog ažuriranja operativnog sustava, kojeg će dobiti prvi uz Google Pixel mobitele.

Kao i s ostalim Nokia pametnim telefonima u Android One programu, dobivate duže trajanje baterije i više prostora za pohranu jer nema nepotrebnih sadržaja ili aplikacija treće strane. Ostat ćete u prednosti uz Google usluge kao Google Asistent ili Google Photos koja nudi besplatnu neograničenu pohranu fotografija visoke kvalitete.

Nokia telefoni koji se isporučuju s Android Oreo omogućavaju vam da uživate u najnovijim značajkama kao Google Lens. Oba telefona su također spremni za Android Pie. Ta će nadogradnja donijeti nove „App akcije“.

Aplikacijske akcije će vam pomoći da dođete brže do svojih zadataka, kao što je zvanje taksija ili reprodukcija omiljene playliste, tako što će predviđati što želite učiniti. Aplikacijskim akcija će se moći pristupiti u Androidu kroz Launcher, Smart Text Selection, Play Store, Google pretragu i Asistent…

Nokia je danas, samo godinu i pola nakon usksrnuća, 9. svjetski proizvođač smartphonea te 3. svjetski proizvođač featurephonea što je fantastičan rezultat. S ovako dobrim modelim i cijenama, sigurno je da će i dalje rasti…

Nokia_carousel_v3