Stigao je GTA V na PC. Kako vam zvuči 4K@60 FPS?

PC gameri, radujte se! Rockstarov famozni, slavom i nagradama ovjenčani GTA V je stigao. Nema konzolitisa, nema bugova, kontrole su izvrsne, izgleda savršeno – da, tako bi svi portovi s konzola trebali izgledati. A tu su i brojna poboljšanja u editoru te neki novi fičeri. Imate SLI konfiguraciju? Vrijeme je da je razgibate…

Znamo: 4K igranje u 60 FPS-a je moguće, ali na high end zvijeri s Core i7 i dvije top grafičke kartice. Ne zaboravimo 4K TV ili monitor koji može prikazati osam milijuna piksela…

To je zasigurno božanstveno iskustvo, no nama običnim smrtnicima je važnije da igru možemo igrati i u 1080p sa 60 FPS-a na Radeonu R290 i Intelovom Core i5 procesoru. Uz više detalja, anizotropsko filtriranje, antialiasing, veći viewrange i kvalitetnije efekte od PS4 inačice.
Opa, to već zvuči primamljivo.

Koliko je GTA V očekivan u PC svijetu govori i činjenica da su i nVidia i ATI na dan izlaska igre objavili nove drivere za svoje grafičke kartice. Vlasnici Nvidia kartica neka kliknu ovdje, oni s Radeonkama ovdje.

Grafika je bolja – ovisno o vašoj konfiguraciji, može biti i lošija – no kao i uvijek najveći napredak je zapravo igranje u superglatkih 60 FPS-a, jer na PS3 i XboX One postoji lock na 30 FPS-a.

Pogledajmo video koji su snimili dečki iz HCL-a. Svakako odaberite 1080p/60 FPS-a!


Da, definitivno jest: otvoreni svijet Los Santosa nikada nije izgledao bolje, čak i na "običnoj" 1080p rezoluciji. Grafiku možete fino tunirati prema vašoj "kanti" jer imate na raspolaganju čak 25 različitih kontrola za kvalitetu tekstura, shadera, teselacije, anizotropije, anitialiasinga… Tu je sada i slider s kojim možete podešavati gustoću prometa i pješaka.

Ako vam se ne da gnjaviti s postavkama, GTA V će automatski odabrati optimalnu razinu detalja prema snazi vaše kante.

PC gameri će preferirati izdašne kontrole putem miša i tipkovnice – naročito korisno dok se napucavate u 3rd person pogledu – no tu je i plug & play prepoznavanje različitih kontrolera. A ako ste igrali GTA V na nekoj od konzola, možete u PC inačicu učitati vaše saveove, što je zaista cool opcija.

Rockstar Editor je znatno napredniji nego na konzolama. Vaša kreativnost u ubijanju i mlaćenju nedužnih prolaznika nikada nije bolje dolazila do izražaja. Sada možete manipulirati snimljenim gameplayom: zamutite pozadinu (Depth of Field efekt), ubrzajte kad je napeto i usporite kad nije -hmm, ili obrnuto :-) – mijenjajte pozicije kamere, dodajte razne objektive i filtere, dodavajte mjuzu…

No to nije sve! Director Mod vam omogućava igranje i snimanje scena s karakterima, NPC likovima, životinjama…

 

Kada ste gotovi vaše remek djelo (hmm, budimo realni, bezvezan filmić koji se dopada samo vama) možete uploadati direktno na YouTube.

S obzirom da smo i do sada gledali sjajne uratke vrlo aktivne GTA zajednice, očekujemo da će novi videi biti super zabavni!

Ili neće – baš nas briga, sada idemo igrati fenomenalan Grand Theft Auto V. Vrijeme je da i PC gameri saznaju zašto ta igra dobiva toliko nagrada i tako visoke ocjene…

Za kraj, pogledajmo minimalne i preporučene konfe za GTA V:

Minimalne specke:

Preporučene specifikacije