Stigao je Google asistent na Sony Android televizore

Sony je nadogradio svoje 4K Android HDR televizore iz 2016 – 2017. godine (XD, XE serije) s Google asistentom, koji olakšava pretraživanje sadržaja ali zna i druge zanimljive trikove. Evo detalja…

Google asistent može se koristiti za brzo pronalaženje sadržaja za gledanje na TV-u, povećati glasnoću, pauzirati prikaz, dobivanje odgovora na izgovorena pitanja ili kontrolirati druge pametne kućne uređaje. Sve se to može aktivirati samo pritiskom na tipku mikrofona na daljinskom upravljaču.

Super je što Google asistent radi i na Youtubeu, Netflixu i drugim aplikacijama.

Cilj tvrtke Sony je pružiti klijentima funkciju Pametne kuće koju žele na način koji odaberu. Pomoću Google asistenta, vlasnici Sony TV-a dobivaju sve odgovore i zadatke koji su im potrebni, samo pomoću njihovog glasa, rekao je Mike Fasulo, predsjednik i COO tvrtke Sony Electronics.

Koji modeli Sony TV-a mogu preuzeti nadogradnju?

xe93

Nadogradnja Google asistenta je od nedavno dostupna i u Europi. Mogu je  preuzeti sadašnji i budući vlasnici TV uređaja iz 2017, godine, dok popis modela iz 2016. izgleda ovako:

  • Z9D
  • X93D
  • X800D
  • X750
  • X700D

Inače inicijativa za uključivanje Google asistenta je objavljena na CES 2017 u siječnju, ali je tek sada realizirana. Tada je Google rekao da se pomoćnik može prikazivati ​​na Android TV uređajima inačice 6.0 i novijima.

Našu ponudu izvrsnih Sony televizora potražite ovdje