Sedam razloga zašto je LG G4 super telefon

LG G4 će biti, u tome se svi slažu, izvrstan uređaj. Dolazi uskoro – pogledajmo poznate i manje poznate cool feature zbog čega smatramo da LG G4 zaslužuje biti vaš sljedeći mobitel….

LG G4 je nasljednik LG G3 mobitela, koji je našao put do 10 milijuna zadovoljnih korisnika. Od nasljednika se očekuju još bolje prodajne brojke, no konkurencija je jača nego ikada. Je li LG s pravom optimističan?

Definitivno jest. Donosimo vam sedam razloga zašto je LG G4 izvrstan mobitel…

1. Kamera

Prema specifikacijama, ali i prvim testovima – LG G4 ima najbolju kameru na tržištu. Ne obara rekorde u brojnosti piksela – sada ih je 16 milijuna na stražnjoj kameri, te osam na prednjoj, no po kvaliteti je u vrhu.

To je zasluga jedinstvene 3D optičke stabilizacije (umjesto stabilizacije u uobičajene dvije osi, G4 stabilizira sliku po sve tri), brzog i točnog laserskog autofokusa, novog 16 MP senzora (in house proizvodnja – made by LG Innotek) te najsvjetlijeg objektiva na tržištu, sa svjetlosnom jačinom F/1.8.

To znači da novi senzor G4 mobitela dobiva 80% više svjetla od onog na G3 modelu, te 11% više od najboljih konkrenata sa F/1.9.

Šlag na tortu je napredan sustav za određivanje balansa bijele, koji daje znatno vjernije boje u uvjetima slabije osvijetljenosti te manualni mod s potpunom kontrolom svih parametara.


Uz to se i kamera pokreće za superbrzih 0.6 sekundi – čista petica.

2. Koža

Nije plastika, nije bezvezna eko koža – LG G4 donosi pravu pravcatu kravlju kožu, štavljenu na eko način te ručno postavljanu na (plastični) stražnji poklopac. To je super ekskluzivno, a pogoduje i ergonomiji – koža ne kliže. Osjećaj u ruci je za čistu peticu.

3. Baterija i kartice

Koji flagship mobitel danas dolazi sa izmjenjivom baterijom i microSD utorom za kartice? Od renomiranih tvrtki, oboje nudi samo – LG G4. Samsung S6 i S6 edge su jako dobri uređaji, no više nemaju niti izmjenjivu bateriju niti microSD utor što je godinama bila Samsungova tradicija. Apple iPhone to nikada nije niti nudio, Sony Z3 ima microSD no nema izmjenjivu bateriju, baš kao i novi HTC One M9.

S obzirom na 4K video, mogućnost ugradnje velike microSD memorijske kartice je i više nego dobrodošla.

4. Zaslon

Nova generacija 5.5" QHD IPS-a koristi quantum dot tehnologiju – baš kao i top modeli televizora. To je najbolji IPS zaslon na tržištu, s 50% boljim kontrastom od LG G3 zaslona i širim spektrom boja koji sada odgovara DCI (Digital Cinema Initiative) formatu. Novi quantum dot panel je i prozirniji, što u praksi znači štedljiviji. Sigurno jest: LG G4 će biti užitak gledati.

 

5. Otpornost

LG G4 nema certifikat zaštite od udaraca, no staklo zaslona mu je blago zakrivljeno a kožni rubovi fino obuhvaćaju kućište. To znači da će LG G4 u praksi biti prilično otporan na padove i pucanja stakla. Svi znamo da taj sport lakoćom izbije otprilike tisuću kuna (izmjena stakla).

6. Knock code

Da, kuckanje po zaslonu je jako zarazno. Vlasnici LG mobitela znaju: ponekad prođe i mjesec dana a da ne posegnu za power tipkom. Paljenje i gašenje zaslona te mogućnost zaštite određenim načinom kuckanja su sjajna stvar koju bi trebali imati svi mobiteli na tržištu.

7. Cijena

LG G4 nije jeftin, ali je povoljniji od većine direktnih konkurenata. Provjerite našu preorder ponudu!