Samsung Galaxy Note9 je najbolji mobitel današnjice. Evo zašto

Stigao je! Novi Samsungov flagship donosi poboljšanja na svim poljima, iako to možda na prvi pogled nije vidljivo. Čak i u odnosu na jako dobar S9+...

Samsung Galaxy Note9 ima cijenu od 7699 kn, ali možete proći povoljnije, ako mijenjate stari Note pod račun. Može biti i neispravan, razbijen, bilo koje generacije – dobit ćete dodatnih 750 kn bonusa. Plus otkupna cijena za vaš (stari) Samsung Galaxy Note mobitel.

Više o uvjetima otkupa mobitela potražite na ovom linku.

Zamijeni_novi_carousel_D1

Samsung Galaxy Note9 je najnoviji pripadnik cijenjene Note porodice koja ima izuzetno vjerne sljedbenike. Donosimo vam deset razloga zašto je Samsung Galaxy Note9 supertelefon, koji ga izdvajaju od konkurencije.

S-Pen Bluetooth svjetlosna olovka

Možete kupiti olovku za rad s bilo kojim mobitelom, za par kuna. Ali Bluetooth olovku, čiji je softver perfektno integriran u operativni sustav i brojne aplikacije, koju možete koristiti kao daljinski upravljač za mobitel, ne nudi doslovno nitko. S razlogom: takva implementacija je skupa, zahtjevna i traži veliko iskustvo kojeg ima samo Samsung.

Performanse

Samsung Galaxy Note9 ima fantastične performanse. Njegov Exynos 9810 čipset, s četiri brze i četiri štedljive jezgre, je u samom vrhu brzine mobilnih čipseta. No nije sve u benchmark brojevima; ono što se ne vidi jest sustav hlađenja s toplinskom pumpom (vodeno hlađenje) koji je raskošno dimenzioniran.

To znači da će u praksi Samsung Note9 raditi besprijekorno brzo i glatko, bez obzira koliko ga opterećivali, neće ga usporavati thermal throttling. Čak niti kod igranja najzahtjevnijih igara, poput Fortnitea.

Samsung Note9 4

Samsung Galaxy Note9 možete kupiti u konfiguraciji s 8 GB RAM-a te čak 512 GB za pohranu. To je više od prosječnog laptopa srednje klase. A ako vam treba računalo, tu je DeX za Note 9 – dovoljan vam je kabel i monitor za spajanje.

Samsung DeX

Samsung Galaxy Note9 i DeX su savršeni suputnici! DeX postoji i za S9 obitelj, no tamo je to riješeno u obliku postolja, što je fino rješenje ali nije prenosivo – ne stane u džep.

Sve što vam treba je Note9, kabel i monitor da dobijete vrlo sposobno stolno računalo. Samsung DeX je isprobano izvrsno rješenje, uz pomoću kojeg vam vaš Note9 može zamijeniti stolno računalo.

Velika baterija

Samsung Galaxy Note9 je opremljen baterijom kapaciteta 4000 mAh. To je najveća baterija u nekom Samsung flagshipu, ikada.

Samsung Note9 3

S obzirom da prethodnik, Note8 ima 3300 mAh i dobru autonomiju, 21% veća baterija jamči cijeli dan autonomije uz vrlo intenzivnu upotrebu.

Brzo punjenje, žičano i bežično, su standard kod Samsunga već tri generacije.

Briljantan zaslon

Samsung zadnjih 4-5 godina radi neprikosnovene Super AMOLED zaslone, koji su najbolji na tržištu. Bolji su i od vašeg TV-a ili laptopa i pravi su užitak za gledanje, bez obzira na sadržaj – od filmova, igara preko surfanja do Excel tablica.

I to nije subjektivno mišljenje, nego objektivno mjerljiv podatak – pogledajte testove na DisplayMate stranicama.

01_HIGHLIGHTS_02_PERFORMANCE_03_PROCESSOR-+-COOLING-SYSTEM_1_1920_no_copy

Samsung Galaxy Note9 ima veći, 6.4″ zaslon s QHD rezolucijom (koja pojedine piksele čini nevidljivima). Samsung ga je super precizno kalibrirao, pa su pogreške u prikazu nevidljive ljudskom oku. Tko se jednom nauči na Samsung AMOLED jako teško se vraća na druge zaslone.

Kamere

Samsung je i ovdje pripremio poslasticu, u skladu s tradocijom. Dvije stražnje kamere dolaze sa po 12 milijuna piksela, glavna ima promjenjiv otvor blende (F1.5 ili F2.4 – jedina na svijetu) dok je telefoto kamera iza F2.4 objektiva, a obje su optički stabilizirane (OIS).

Samsung Galaxy Note9 radi sjajne fotografije u svim svjetlosnim uvjetima, a sposoban je snimati i video u 4K rezoluciji sa 60 sličica u sekundi.

Kamere su pod nadzorom umjetne inteligencije, koja raspoznaje 20 različitih scenarija i tome prilagođava parametre fotografiranja.

Dodatno, Samsung Note9 će vas upozoriti ako je leća prljava ili netko žmiri na fotografiji.

Kućište

Samsung Galaxy Note9 kombinira okvir od fine aluminijske legure, te obostrano Gorilla Glass 5 zaštitno staklo, povećane debljine (i time čvrstoće).

Super precizna završna obrada je vidljiva na prvi dodir, a raduje i nova obrada aluminijskog okvira – sada je kombinacija brušenog i poliranog ruba, koji je osjetan pod prstima i znatno poboljšava grip – izvrsno!

Stereo zvučnici

Samsung Galaxy Note9 je ultimativna gaming i multimedijska mašina, zahvaljujući i kvalitetnim stereo zvučnicima, po uzoru na S9 obitelj.

Glasan, čist i kvalitetan zvuk čini igranje ili slušanje glazbe te posebice gledanje filmova vrlo ugodnim.

Usporedba Note9 vs Note8

Samsung je složio lijepu infografiku za vlasnike Note9 mobitela, u kojoj se točno vidi što dobivate nadogradnjom na Samsung Galaxy Note9. Iako to na prvi pogled ne izgleda tako, razlike su zaista opsežne.

GN9_Spec-comparison_main_1

Nema sumnje, Samsung Galaxy Note9 je najnapredniji mobitel današnjice. Jedinstvena Bluetooth S-Pen olovka nema konkurencije, baš kao i vrhunski zaslon, kamere i perofrmanse. Konkurencija? Stiže za godinu dana, i zove se Samsung Galaxy Note10…

note9_04