Samsung Framed Art TV

Samsung je na CES 2017, najavio prekrasan Framed Art TV, posebno dizajniran TV uređaj koji ima okvir poput onih koji uokviruju umjetničke slike. Na okvirima je radio poznati dizajner Yves Behar…

Samsung Framed Art TV je vrlo tanak. Debljine je  samo 2″, tj 5 cm. Bit će dostupan za kupnju s nekoliko okvira kako bi se uklopili u interijer prostorija bilo kojeg stana ili kuće. Također za novi televizor je proizvođač osmislio rješenje koje omogućava da se objesi bilo gdje u prostoriji  s minimalnim prostorom između uređaja i  zida.

 

framed 1

Za one koji ne žele montirati TV na zid, tu je niz stilskih postolja. Dok nije u upotrebi može prikazati više od 100 umjetničkih djela u 10 različitih kategorija u tzv. “Art” načinu rada.

 

Za Samsung Framed Art TV poznate minimalne tehničke specifikacije

Framed Art je, naravno, QLED 4K HDR televizor koji može prikazati 2D i 3D sadržaj. Naravno za 3D prikaz su potrebne aktivne naočale. Ima nevidljivu vezu, odnosno tanak proziran optički kabel za prijenos slike. Kabel se  povezuje s Connect Box uređajem putem HDMI i USB priključaka.

Još jedna posebnost su senzor pokreta i svjetla u prednjem dijelu Framed Art TV-a koji isključuju zaslon u potpunosti ako ne otkriju aktivnost u sobi. Senzori se također koriste za podešavanje svjetline zaslona ovisno o osvjetljenju u prostoriji gdje se nalazi.

Samsung Framed Art TV dolazi s Tizen operativnim sustavom i hrpom Samsung predinstaliranih aplikacija te podrškom za Facebook, YouTube, Netflix, Hulu, Pandora itd.

Nema dvojbi, Samsung Framed Art TV je umjetničko djelo koje će sjajno izgledati na zidu…