Panasonic TV lineup za 2015. godinu

Japanski televizori ove godine dolaze s potpuno novom Smart TV platformom – Firefox OS. Većina lineupa sastoji se od UHD televizora, po prvi puta imamo i zakrivljene modele a tu je i HDR i milijarde boja. Sada već tradicionalno, Panasonic je dobro opremio i svoje ulazne UHD televizore…

Prošle godine ponajbolji ulazni UHD televizor je bio Panasonic AX630 – ponajviše zato jer japanci nisu škrtarili na opremi ili procesiranju slike, kao većina konkurenata.

Raduje što to vrijedi i za ovogodišnje UHD televizore – cijeli 4K lineup dolazi s proširenim spektrom boja – Studio Master Color (više od 90% Digital Cinema Initiative spektra boja), što kod konkurencije dolazi u (naj)višem cjenovnom razredu. Izvrsno procesiranje slike je već dugo Panasonicov trademark, a ove godine je dodatno unaprijeđeno.

Ulazni model CX680 serije jedini nema interpolacijski procesor (Panasonic ga naziva Intelligent Frame Creation, IFC) što je šteta, jer IFC zaglađuje sliku i poboljšava vrijeme odziva, uz minimalnu količinu negativnih nuspojava. Nema niti 3D, no to će mu tek rijetki kupci zamjeriti… Ostali UHD modeli dolaze s aktivnom 3D tehnologijom osim serije CX750 koja koristi pasivni (polarizirajući) 3D. No, 3D naočale nisu uključene u cijenu – to pozdravljamo, zašto plaćati nešto što ne koristitite…?

Velika novost je i napuštanje Smart Viera u korist potpuno nove Firefox OS platforme. Kako radi i izgleda, pogledajte u videu.


Ove godine Panasonic ugrađuje pretežno VA panele visokog kontrasta osim serije CX750 koja dolazi s IPS panelima. Svi UHD televizori su opremljeni i lokalnim zatamnjenjem pa će prikaz crne biti izvrstan.  

Svi Panasonic UHD televizori 2015. godišta znaju dekodirati HEVC, ali i najnoviji VP9 codec. To znači da ćete moći gledati i streamati 4K sadržaj sa svih dostupnih izvora, danas i u budućnosti.

Top modeli serije 800 donose i HDR te još bolji prikaz boja zahvaljujući Quantum Dot tehnologiji a tu je i novi Studio Master 4K procesor. Brine vas izostanak HDR materijala? Bez brige, Panasonicova serija 800 zna u realnom vremenu remasterirati filmove i dodati HDR efekat – izvrsno! HDR dodaje dinamičnost u sliku, baš kao i na fotografiju – svijetle scene su realnije, a crna boja je još dublja.

Panasonic od ove godine nudi i zakrivljene televizore, CR850 i CR730 koji donose dodatnu dimenziju u gledanje filmova i TV programa.

Pametne mogućnosti su nadograđene. Voice Assistant vam omogućava naređivanje televizoru, tu je i DLNA, USB media player, vrlo dobar web browser, Swipe and Share (dijeljenje i kopiranje sadržaja sa / na televizor)


Panasonic 2015. UHD TV lineup

Panasonic CR850 – zakrivljeni UHD TV

 

Panasonic CX800

 

Panasonic CX750

 

Panasonic CR730

 

Panasonic CX700

 

Panasonic CX680

 

 

 

Panasonic 2015. FullHD TV lineup

 

Panasonic CS630

 

 

 

Panasonic CS600 – 620

 

 

Panasonic CS500 – 520

 

 

Panasonic C300 – 320