Najnapredniji televizori na svijetu su upravo postali još bolji

Prošlogodišnji modeli LG 4K OLED televizora su izvrsni uređaji s vrhunskom kvalitetom slike te su kao takvi bili prvi odabir za zahtjevne filmofile. LG je ove godine otišao još jedan korak naprijed: OLED ekrani su sada svjetliji, vjernije prikazuju boje te zadovoljavaju stroge zahtjeve UHD Alliance za izdavanje UHD Premium certifikata te HDR Dolby Vision standarda.

UHD Premium certifikat je vrlo zahtjevan, jer televizor mora zadovoljiti niz uvjeta poput UHD rezolucije te razne visoke HDR i Wide Color Gamut standarde. Međutim, LG nije stao samo na tom. Svjetlina je također poboljšana, za skoro 20% i to bez dodatne potrošnje energije.

Dugovječnost je također unaprijeđena. Nedavno je LG objavio kako su podigli očekivani radni vijek uređaja na otprilike 100.000 sati , ekvivalent kao da 30 godina gledate TV i to 10 sati dnevno.

Dodatno, LG OLED televizori podržavaju uz otvoreni HDR 10 standard i HDR Dolby Vision standard. Ovdje nećemo ulaziti u sličnosti i razlike samih standarda, tabore proizvođača i filmskih studija koji ih podržavaju, ali ćemo reći da je LG jedini od svih svjetskih proizvođača čiji uređaji zadovoljavaju i jedan i drugi standard.


Poboljšana je i kvaliteta procesiranja, koja je i do sada bila na visokom nivou.

Svi novi OLED ekrani dolaze s novim, unaprijeđenim webOS 3.0 pametnim sučeljem. Prva od novina je da možete ekran ugasiti i ponovno upaliti tako da samo protresete Magic Remote. LG je dodao i novi Moji Sadržaji opciju za brži pristup vlastitim multimedijalnim sadržajima kao i preporučenom sadržaju.


Također, na novom daljinskom upravljaču sada postoji i tipka Search tako da pretraživanje možete obaviti bez ulaska u glavni meni. Možda i najkorisniji novitet jest da sad možete vlastitu listu najdražih programa slagati neovisno o izvoru televizijskog kanala, neovisno da li se radi o kabelskim, satelitskim ili klasičnim zemaljskim programima.

webOS 3.0 ima i atraktivnu zoom mogućnost, a tu je i novi hardver koji ga čini najodzivnijom smart TV platformom na tržištu – na njemu sve leti. Adut je i određena razina multitaskinga – prebacivanje između aplikacija i/ili HDMI ulaza je praktično trenutno jer nema ponovnog učitavanja.

Prethodnih godina su LG-evii konkurenti mogli držati korak sa novom tehnologijom računajući na dječje bolesti te visoke troškove proizvodnje, ali sa novom generacijom OLED televizora to je sve teže. Sa poboljšanom uniformnošću prikaza crne boje, poboljšanom svjetlinom i pravim gamerskim odzivom LG je podignuo ljestvicu.


Ako svemu tome dodamo nevjerojatan, doslovno savršen kontrast (crna je apsolutno crna), te široki kut gledanja (boje i kontrast su postojani pod bilo kojim kutem) sasvim je jasno zašto LG-evi OLED televizori pobiru zlatne medalje i razno razne Reference Level nagrade na testiranjima.

Kao i uvijek, najbolji odabir svih LG OLED televizora imamo mi, ponudu pogledajte na ovom linku