Što nam donose novi LG televizori 2018. godišta?

LG&Amex_svibanj_carousel4

LG je ove godine znatno unaprijedio svoje televizore, kako OLED tako i LCD lineup. Stiže ThinQ AI (zapravo Google Assistant), novi procesori slike, 120 FPS video, BFI za OLED-e te FALD lokalno zatamnjenje za LCD televizore. 

LG je s novim Alpha 9 procesorom slike zasjeo na vrh kvalitete prikaza, jer je osnova izvrsna – njihove OLED panele kupuju i drugi brandovi za svoje flagship televizore.

Ove godine novost je i HFR, tj mogućnost da televizor prikaže filmove u 4K HDR kvaliteti s čak 120 sličica u sekundi (FPS). Današnji standard je 24 ili 30 FPS, a već 60 FPS-a donosi značano glađe pokrete i oštriju sliku.

LG TV 2018

Sve to je moguće jer novi Alpha 9 procesor ima 35% više procesorske snage u odnosu na ionako dobar prošlogodišnji.

Top modeli IPS televizora dobit će najkvalitetnije FALD (Direct LED) osvjetljenje za bolji kontrast, a ThinQ procesor donosi AI u TV uređaje, i to najbolji na tržištu – Google Assistant.

On donosi vrhunsko prepoznavanje glasovnih naredbi (no morat ćete govoriti na Engleskom jeziku…) i prožet je cijelim webOS 4.0 operativnim sustavom.

Za kvalitetu slike izuzetno je bitan procesor slike. Novi alpha 9 donosi bolju interpolaciju, bolju redukciju šuma i nijansiranje, bolji upscaling, precizniji prikaz boja te objektno prepoznavanje stvari u kadru.

Šuma, more, cvijeće ili ljudi su prepoznati i slika im se u realnom vremenu prilagođava. Rezultat je itekako vidljiv, objekti “iskaču” iz slike i sve zajedno izgleda jako, jako dobro.

Osim bolje interpolacije pokreta, LG je dodao i BFI tehnologiju za OLED televizore 2018. godišta. Radi se o umetanju crnih slika između kadrova, što smanjuje tromost našeg oka i rezultira čišćom slikom u pokretu (manje zamućenja).

LG-evi ovogodišnji OLED i SUPER UHD televizori podržavaju najveći broj HDR formata: Advanced HDR by Technicolor, Dolby Vision, HDR10 i HLG (Hybrid Log-Gamma). HDR slike dinamički se obrađuju kadar po kadar, koristeći LG-ev vlastiti algoritam, Enhanced Dynamic Tone mapping.

Novi LG OLED TV lineup za 2018. je zadržao nomenklaturu – B8, C8, E8 i W8 televizori su već u trgovinama. Uvodni model, B8 ima nešto skromniji alpha 7 procesor, od B8 na više svi modeli dolaze s istim procesiranjem (alpha 9) i istim panelima, razlike se svode na dizajn i zvučni podsustav.

Dolaze u različitim kombinacijama veličine zaslona, od 55 do 77 inča.

LG 2018 LCD UHD TV lineup koristi alpha 7 procesor, isto kao i u OLED seriji B8. Kombinirajući tehnologiju Nano Cell i pozadinsko osvjetljenje FALD, LG-evi SUPER UHD televizori ove godine će imati dublju crnu te dodatno poboljšan prikaz detalja slike i boja iz najširih kutova gledanja.

Očito jest, LG ove godine ima jako konkurentan TV lineup, posebice kod OLED televizora koji su i dalje vidljivo bolji od LCD-a u većini uvjeta gledanja, te prvi odabir filmofila.

lgamex_banner.jpg