Predstavljamo vam LG Q6, ugodno iznenađenje srednje klase

Sviđa vam se izduženi 2:1 zaslon i minijaturni okviri? I nama, no priča se svodi na LG G6 i Samsung S8/S8+ koji spadaju u premium klasu. Izbor se širi u rujnu, kada stiže LG Q6, mobitel srednje klase. Najvažnije: većina stvari koje su super na G6 ima i Q6, uz značajno nižu cijenu….

Nova oznaka, Q6, mogla je biti i G6 mini. Jer, LG Q6 je upravo to – jeftinija, ali i mnogima bitno – manja inačica LG G6 mobitela.

Kućište

Jer, LG Q6 izgleda gotovo identično kao LG G6, što je veliki kompliment. Prednjicom dominira 5.5″ veliki IPS zaslon sa 2:1 (18:9) omjerom stranica i minimalnim bezelima.

Veliki zaslon u malom kućištu, to se svima sviđa. LG Q6 dolazi u tri memorijske konfiguracije, istih kućišta i istih gabarita: 142,5 x 69,3 x 8,1 mm i masu 149 grama. To je jako malo za 5.5″ zaslon…

Nije samo lijep, LG Q6 je i otporan prema američkom vojnom MIL-STD 810G standardu koji ispituje i mjeri uređaje i njihove reakcije na ekstremne temperature, kišu, vlagu, pijesak i prašinu.

Otpornost na vanjske utjecaje je itekako poželjna, današnji mobiteli imaju tendenciji biti sve krhkiji…

Aluminijski okvir LG Q6 mobitela je izrađen od najbolje aluminijske legure 7000, koja se koristi u avio industriji.

FullVision zaslon

LG Q6 dolazi sa 5,5″ IPS zaslonom omjera prikaza 2:1 ( Full Vision), rezolucije 2160 x 1080 piksela što daje gustoću od 439 ppi. Dakle piksele nećete vidjeti, kao niti minijaturne okvire oko zaslona :-), ali hoćete dobar kontrast, izvrstan vidljivi kut i vjeran prikaz boja.

FullVision zaslon je idealan za Netflix filmove i serije. Sav materijal koji ta tvrtka proizvodi – a proizvodi više filmova i serija od Hollywooda, u vrijednosti od čak 5 milijardi USD godišnje! – dolazi u 18:9 formatu.

Govorimo iz iskustva: kad se naviknete na prednosti izduženih zaslona – a to je odmah, nema vremena privikavanja – teško se vratiti na klasiku…

Performanse

Dobre! Qualcomm Snapdragon 435 je octa core čipset, koji odvrti oko 50.000 Antutu bodova, što je dovoljno za brz i ugodan rad u praksi.

LG Q6 dolazi u tri inačice, različite po memorijskim podsustavu:

  • LG Q6α ima 2 GB LPDDR3 RAM-a i 16 GB interne memorije
  • LG Q6 ima 3 GB LPDDR3 RAM-a i 32 GB interne memorije
  • LG Q6 Plus ima 4 GB LPDDR3 RAM-a i 64 GB interne memorije

Kamere

LG Q6 dolazi sa stražnjom kamerom od 13 MP, sa HDR i PDAF fokusiranjem, dok je selfie kamera opremljena sa 5 MP senzorom i 100 stupnjeva širokokutnim objektivom.

LG se, za razliku od drugih brandova sa izduženim zaslonom, potrudi oiskoristiti dodatan prostor u softveru, što se posebice vidi na kameri.

U skladu sa LG.evom tradicijom, očekujemo vrlo dobru kvalitetu fotografija.

Baterija

Kapacitet od 3.000 mAh je raskošan, a podržava i brzo punjenje. U kombinaciji sa sporiji i štedljivijim čipsetom, te nešto manjim zaslonom, očekujemo još bolju autonomiju od ionako dobre autonomije LG G6 mobitela.

Baterija LG Q6 je podvrgnuta strogom testiranju, zahtjevnijem od onog propisanog međunarodnim standardima.

Kako bi se učinkovitije raspršila toplina koristi se rashladni sustav s termalnim jastučićem (thermal pad), a ključne komponente su postavljene daleko jedna od druge kako bi se smanjilo unutarnje zagrijavanje. Izvrsno!

Očito jest, LG Q6 će biti jako zanimljiv mobitel srednje klase. Atraktivan dizjan, veliki zaslon i malene dimenzije dolazit će uz tradicionalno povoljnu cijenu. Još je ne znamo, pričekajmo rujan…