Kako uštedjeti memoriju na iPhoneu sa 16 GB

Većina korisnika iPhone odlučuje se prilikom kupnje za model od 16 GB interne flash memorije jer 32/64/128 GB povlači i višu cijenu. To nam je razumljivo. Ako ste jedan od vlasnika iPhonea sa 16 GB interne flash memorije pročitajte nekoliko korisnih savjeta za uštedu kapaciteta memorije.

Lijepo je uštedjeti kod kupovine novog iPhonea, no model sa 16 GB je prilično limitiran sa memorijom za pohranu programa i fotografija. Znamo da nema microSD karticu, tu je i novi fotoaparat s većim fotkama (12 MP) i 4K video snimanjem, od kojeg je ovo zadnje posebice veliki potrošač memorije.

Upravo zato vam donosimo nekoliko trikova pomoću kojih možete značajno povećati slobodan prostor na vašem novom, prekransom iPhoneu…

Postavke poruka

iOS sustav  trajno sprema sve poslane i primljene poruke -zauvijek.  Pametno bi bilo u postavkama podesiti da poruke budu pohranjene do 30 dana. 

Naravno, ako želite vidjeti i nakon godinu dana ili više primljene poruke tada nećete ništa mijenjati ??

Postavke → Poruke → Povijest poruka→  “30 dana” ili ” 1 godinu ” ili  ” Zauvijek”

Nakon toga se pojavljuje poruka s pitanjem želite li obrisati stare poruke. Pritisnite na “obriši “.

Koristite li Chrome mrežni preglednik, onda možete pronaći “Povijest” u gornjem desnom kutu na traci izbornika aplikacija. Samo se pomaknite na dno stranice, pritisnite na “čišćenje”  i to je to 

Spremanje mrežnih stanica

Također možete isključiti spremanje mrežnih stranica za offline čitanje ili za kasnije pregledavanje dok ste izvan podatkovnih mreža. Podaci vam samo zauzimaju memorijski kapacitet koji je ionako malen.

 

Koristite iCloud