Izbor za igru godine – sportske simulacije

Kakav bi to bio izbor igre godine bez sportskih simulacija? Naravno, kao i u pravom svijetu dominira najvažnija sporedna stvar na svijetu – nogomet. Vječni prvak FIFA (15) sada ima vrlo konkretnog izazivača za najbolju nogometnu simulaciju – PES 2015. Novi PES je toliko dobar da je privukao i neke stare, zagrižene fanove FIFA serijala. Kralj je mrtav, živio kralj?

Pogledajmo nominacije, ovo su pet najboljih sportskih simulacija za Sony Playstation 4: FIFA 15, PES 15, NBA 2K15, NHL 15, EA Sports UFC.

UFC je izvrstan, no njegova publika je neusporedivo manja od nogometne. Isto vrijedi i za hokej, kao i košarku. No nije samo popularnost nogometa razlog super uspješnoj prodaji FIFA i PES simulacija: to je i njihova dorađenost i igrivost, te prepletanje sa stvarnim događajima koji oduševljavaju fanove. Grafika je izvrsna, a realnost je na neviđenoj razini u obje simulacije. 

Kao što smo rekli, PES 2015 je izvrsna igra, no naš odabir je 22. izdanje serijala, FIFA 15. Kako i zašto, pročitajte u sljedećim redovima.

Ne slažete se s našim odabirom? Klikom na donju fotku dobivate mogućnost glasovanja (& dobivanja vrijednih nagrada) za vaše favorite u FB aplikaciji…

 

Najbolja sportska simulacija, zlatna medalja – EA Sports FIFA 15


Info: 22. izdanje FIFA serijala, najrealnija nogometna simulacija do sada

Što nam se dopada: Sve. Realnost, grafika, bolesno detaljne animacije igrača, fizika, online igranje…

Volite nogomet a niste zaigrali FIFA-u? Eh da nam je i to vidjeti :-). Najbolja, najveća, najnagrađivanija i općenito naj simulacija je ovdje od prošle jeseni, zrelija, ljepša i bolja nego ikada prije. 

I, možda najvažnije, realnija nego ikada ranije. Iako u moderno vrijeme FIFA fokus stavlja na online igranje, Career mode krcat je mogućnostima kao i uvijek. Fokus je ponovno stavljen na Ultimate Team mod koji se pokazao toliko uspješnim da ga je EA Sports replicirao u NBA, NFL i NHL serijale.

Stotine novih animacija igrača izgledaju izvrsno, a Ignite Engine radi jako dobro i kod startova, uklizavanja, naguravanja i svih ostalih fizičkih kontakata. 

EA Sports FIFA 15 PS4

 

Srebrna medalja: Pro Evolution Soccer 2015

 

Info: 14. generacija nogometne simulacije, PES serijala

Što nam se dopada: Osjećaj realnosti, savršeno prikriveno skriptirano ponašanje, izvrsne animacije i grafika

Koplja su se lomila oko odabira najbolje simulacije nogometa, niti u jednoj kategoriji nije bilo tako tijesno. Na kraju smo demokratskim preglasavanjem (čitaj: zavrtanjem ušiju i ruku) PES 2015 smjestili na drugo mjesto.

No, razlike su minimalne, neosporno jest da je PES 2015 napravio veći pomak u odnosu na prethodnika, nego nova FIFA 15. Grafika je izvrsna u obje igre, no PES-u čak da jemo malu prednost, baš kao i umjetnoj inteligenciji.

Možda je najveći adut što igra uopće ne djeluje skriptirano a taktika je izuzetno bitna i mijenja se u hodu. Zbog toga je praktično nemoguće odigrati dvije iste partije. PES 2015 cijene i ljubitelji FIFA-e

Pro Evolution Soccer PS4

 

Brončana medalja: NBA 2K15

 

Info: Najbolja simulacija košarke

Što nam se dopada: Izgleda bolje od nogometnih konkurenata. Neki se kunu i da je bolja za igrati…

Za NBA2K15 se šuška da je privukao nemali broj nogometnih fanatika na košaricu. Nije im za zamjeriti. Košarka nikada nije izgledala bolje, igrači bili detaljniji a fizika vjernija. 

Tu je i gladak gameplay i visoka igrivost. Kapljice znoja, prljanje dresova, nervoza na licima igrača, tetovaže i real voice sistem doprinose fenomenalnoj atmosferi i igrivosti.

I da, ako već pitate – igra izgleda bolje od nogometnih joj konkurenata, barem s grafičke strane. Uopće je nije teško zamijeniti za live prijenos prave utakmice…

Ako imalo volite košarku, NBA 2K15 morate isprobati. Ako je i ne volite previše, NBA 2K15 morate isprobati…

NBA 2K15 PS4

 

EA Sports NHL 15

 

Info: simulacija hokeja

Što nam se dopada: Glatki gameplay, dorađenost animacija, realnost, nova fizika

NHL15 je već dvadeset godina najbolja simulacija hokeja. Novi NHL 15 za PS4 donosi bolju grafiku, novi sustav fizike i naprednije komentatore. Ignite Engine omogućava znatno realniji prikaz igrača, a njihova oprema ima vjerna fizikalna svojstva. Po prvi puta u serijalu, igra ima zasebni fizikalni engine zadužen za vjerne sudare svih dvanaest igrača na terenu. To se fino vidi na detaljnim prikazom next-gen hokejaša u akciji. Nova je i fizika paka, grimase igrača, umjetna inteligencija te slavlja pod kontrolom igrača. Staro je samo jedno: zabava tijekom igranja.

NHL 15 PS4

Ne zaboravite glasati za vaše favorite!!!!

 

Povratak na sve kategorije Izbora za igru godine