Izbor za igru godine – Sony Playstation 4

Dame i gospodo, predstavljamo vam naš turbo cool izbor igre godine za Sony Playstation 4. Godinu i pol nakon predstavljanja, Playstation 4 je ne samo neosporni kralj konzola i gaminga koji se prodao u više od 25 milijuna primjeraka, (alooo, jedan PS4 je prodan svake dvije sekunde!!!) nego je sakupio i ozbiljan broj vrlo kvalitetnih igara. Neke su toliko dobre da mogu pojedinačno biti razlogom kupovine Plejke…

Još nemate novu Plejku? Znate li što propuštate? Dobar uvid u vaš gubitak je naša top lista najboljih igara. Ili vaša – ako niste zadovoljni našim odabirom, glasujte sami na našoj Facebook aplikaciji i osvojite vrijedne nagrade.

Već znamo: PS4 je prava mamilica i za okorjele PC igrače. Razlog je jednostavan: grafička kartica, koja može fino vrtjeti igre u sličnoj kvaliteti, košta gotovo kao Playstation 4. Više o usporedbi PS4 vs PC pročitajte ovdje.

Ok, vratimo se na naš izbor igre godine, koji je podijeljen u šest klasa igara, i traje od 31.8. 2014 do 27.9.2015. I ne, nije nas sunce opalilo, i da, znamo da drugi rade top liste krajem godine.

Zašto smo odlučili drugačije najbolje će vam objasniti Krešo, hard core gamer i pokretna enciklopedija koji je zaboravio više o Playstationu 4 nego što će mnogi među nama ikada znati.

Krešo će vam nesebično biti na raspolaganju na mailu i/ili preko telefona, a možete doći i osobno ga pitati u Sony Center poslovnicu u Areni, koliko puta treba udarit onog trola na 17. nivou u glavu, a koliko puta u tijelo da padne i ostavi stakleni, umjesto kristalnog mača… 

Napominjemo, ovo je naša top lista igara po žanrovima, koja je htjeli ne htjeli, pomalo subjektivna. Možda vam ovaj tekst pomogne da se odlučite i odigrate jedan od naslova s popisa koji ste propustili.

Imate druge favorite? Glasajte za njih, možete osvojiti super nagrade, poput svemirskog Sony Android TV-a dijagonale 140 cm, Playstationa 4 s 1 TB, preorder igre prema želji… klikom na donju fotku!

Krešo: Igrom slučaja (nije baš igrom slučaja, op.a.) naša tvrtka me odabrala da  budem glavna faca u izboru za igru godine. Igram se od svoje pete godine, dakle skupio sam 28 godina gaming staža :-). Svatko od nas ima određena sjećanja iz djetinjstva, moja najveća su kupovina Commodorea 64, GameBoya u Grazu, spajanje prvog Super Nintenda na TV i kupovina prve PC 286-ice.

Čak i danas, bez obzira što su sada tu i moji klinci, bez obzira što imam dosta posla i jako malo slobodnog vremena (i sada bih radije igrao nešto nego pisao ovaj tekst hehe) uvijek nađem barem malo vremena za igranje.

Što se tiče izbora za igru godine odlučili smo ga napraviti na naš način. To zapravo znači da  nećemo birati igru godine u razdoblju od 1.1.-31.12. već smo odlučili napraviti izbor uzevši u obzir razdoblje od 1.7.2014.-30.6.2015 s tolerancijom od koji tjedan. Zašto? Dolaze praznici kada se najviše igra, a proljeće u pravilu donosi izvrsne igre. Jednostavno, bilo nam je žao zaključiti izbor najboljih s prosincem 2014., bez svježih naslova.

Dosta ljudi komentira kako ne želi još uvijek kupovati PlayStation 4 jer čekaju da ponuda bude bolja i veća. To više ne stoji: za PlayStation 4 je izašlo dovoljno kvalitetnih naslova da je o isplativosti kupnje PlayStationa 4 izlišno raspravljati.

Igre na našoj top listi smo ocjenjivali po kvaliteti izvedbe, grafike, igrivosti, faktoru zabave / zaraznosti te količini zabave – upravo na tom polju neke igre su podbacile, a neke ugodno iznenadile. Pobjednike po kategorijama smo sučelili i odabrali sveukupnog pobjednika. Linkovi su na fotkama po kategorijama!

 

 

 

 

 

 

Dame i gospodo, ukupni pobjednik naše top liste najboljih PS4 igara je… (kliknite na donju fotku!)

 

Ne zaboravite glasati za vaše favorite!!!!