Izbor za igru godine – Role Playing Game

RPG igre ili obožavate, ili ih uopće ne igrate. Mi definitivno spadamo u prvu skupinu… Je li to zahvaljujući privlačnoj kombinaciji otvorenog svijeta, obilja raznih zadataka te ekstenzivnih mogućnosti nadogradnje likova? Ili zato što nude najviše igranja? Ne zaboravimo, neke single player igre možete završiti za desetak sati igranja, no kod RPG-a je ta brojka desetak puta veća.

Sat i sati igranja nisu glavni razlog zašto volimo nominirane igre: The Witcher 3: Wild Hunt, Bloodborne, Middle Earth: Shadow of Mordor, Dragon Age Inquisition, Diablo III. Svaka od njih nudi obilje zabave, neviđenu customizaciju likova i najčešće zanimljivu priču. To posebice vrijedi za Witchera 3, no ako želite samo mlatiti čudovišta bez previše pregovaranja tu je stari, dobri hack and slash Diablo u trećem izdanju.

The Witcher 3: Wild Hunt je, usprkos jakoj konkurenciji, neprikosnoveni kralj RPG-a. Kao što vidite, on je i naš ukupni pobjednik za igru godine. Ili preciznije: igretinu. Izvrsna grafika, izvrsna priča, ogroman, ali zaista ogroman svijet te zanimljivi questovi samo su dio razloga zašto je Witcher 3 trenutno ponajbolja igra za Sony Playstation 4. Upozoravamo vas: nemojte ga kupiti ako nemate obilje vremena na raspolaganju. Jer, oduzet ćete ga od drugih stvari…

The Witcher 3 je jedna od onih igara koje imamo prilike zaigrati svakih nekoliko godina, koje nas stalno vuku – "još samo ovaj quest i prestat ću". Nećeš.

Najbolja RPG igra, zlatna medalja – The Witcher 3: Wild Hunt

 

Info: RPG u otvorenom svijetu, s više od 100 sati igranja

Što nam se dopada: Next gen grafika – pogledajte video! Prekrasan, ogroman otvoreni svijet, nelinearna priča, sjajna atmosfera

Geralt možda ima pokoju sijedu u bradi i kosi, no to ga ne sprječava da bude najbolji vještac u kvartu, i šire. Da nije za staro željezo svjedoči niti manje niti više nego 96 borbenih animacija. Koje, naravno, izgledaju izvrsno, svih 96 njih.

Priča je nastavak na prethodne Witchere, no ako ih i niste odigrali nije bitno – lako ćete pohvatati što se događa. A događa se mnogo toga, na najljepši mogući RPG način do sada. Novi Witcher je igra koju će voljeti i okorjeli mrzitelji RPG-a – a to mnogo govori.

Osim pobjede u kategoriji RPG igara, Withcer 3 Wild Hunt smo proglasili i igrom godine. Nismo uspjeli pronaći niti jednu osobu kojoj se Witcher ne dopada…Zaslužena pobjeda!

Witcher 3 Wild Hunt PS4

 

Srebrna medalja: Bloodborne

 

Info: akcijski RPG, ekskluziva za PS4

Što nam se dopada: Atmosfera! Mnogo je igara s horror tematikom, no rijetke izazivaju jezu u igraču. Grafika, brzi gameplay

Pripremite se za akcijom nabijenu, terorom i jezom ispunjenu ekskluzivu za PS4 koja stvara ovisnost brzim načinom igre, koji je protuteža mračnoj atmosferi. Ili joj je dodatak…Bloodborne je do sada najbolje ocijenjena ekskluziva za PS4, a s obzirom na kvalitetu tih igara već taj podatak je indikativan.

Nama se dopada zbog atmosfere, kojoj je nemoguće odoljeti. Za najbolji doživljaj igrajte po noći, no ne brinite – protuteža brojnim nemrtvim neprijateljima je brzi gameplay. Odatle ono "akcijski" u opisu igre. Tome ne prigovaramo, naprotiv! 

Igra izgleda izvrsno, a posebice nam se dopada što mrtvi neprijatelji ne nestanu, nego ostanu na podu. Doslovno, možete gaziti preko mrtvih :-)
Svakako pogledajte video s gameplayom.
Bloodborne PS4

 

Brončana medalja – Middle Earth: Shadow of Mordor

 

Info: Akcijski RPG u otvorenom svijetu

Zašto nam se dopada: Prva zaista izvrsna igra smještena u Međuzemlje

Eh, taj Tolkien… Filmovi super, igre tako tako – i tako već cijelo desetljeće.

Srećom to više ne vrijedi: Shadow of Mordor je izvrstan akcijski RPG, koji donosi zanimljivi Nemesis sustav po kojem napreduju vaši neprijatelji, orkovi. Inovativan koncept, koji u praksi radi jako dobro i čini igru zanimljivijom.

Orkovi se i međusobno mlate, a kad vas ubiju automatski dobvaju viši čin. Na taj način igra je dinamičnija jer imate neprijatelje koji zaista nešto rade i napreduju.

Neka im, veći je gušt ubiti sposobnog neprijatelja nego tamo nekog crittera…

 

Dragon Age Inquisition

 

Info: Akcijski RPG u otvorenom svijetu

Zašto nam se dopada: Hard core RPG igra, nije za mamine maze

Dragon Age Inquisition je pobrala hrpu nagrada u 2014. godini, no to nisu popratili prodajni rezultati. Je li to zato što je dosta teška? Vjerojatno ne, usotalom tu je dobar kooperativni md igranja. bilo kako bilo, očekuje vas kombinacija Gospodara Prstenova, Igre Prijestolja i Star Wars: Knights of the Old Republica. Sadržajno bogatstvo fiktivnog kontinenta Thedasa je naprosto zapanjujuće, a oni koji žele saznati sve o njegovoj povijesti i povijesno-političkom kontekstu situacije u kojoj se nalaze mogli bi se približiti i magičnoj brojci od 100 sati igranja u singleplayer kampanji…

Dragon Age Inquisition PS4

Ne zaboravite glasati za vaše favorite!!!!

 

 

Povratak na sve kategorije Izbora za igru godine