Izbor za igru godine – FPS

Nezaobilazne pucačine iz prvog lica oduvijek plijene pozornost velikog broja igrača. Od šest nominiranih, koja nam se najviše dopala…?

Nominirani FPS-ovi su: Battlefield Hardline, Destiny, Far Cry 4, Call of Duty Advanced Warfare, Borderlands Handsome Collection, Dying Light.

Kvaliteta ovih igara je vrlo dobra, no u pripetavanju smo birali između Battlefielda i Far Cry 4. Koja vam se više dopada je možda i stvar ukusa te preferencije pojedinca. Zombiji, multiplayer borbe u budućnosti, ili skakutanje po otvorenom svijetu smještenom u podnožje Himalaje? Odabir je vaš.

Zapravo nije, ako ne kliknete na donji link pa sami odaberete svog favorita :-)

Nama su veliki otvoreni svijet, izvrsna grafika i zanimljive misije odnijeli prevagu pred ispoliranim multiplayerom. Pogađate slavodobitnika? Pobjednik je Far Cry 4! 

Ne slažete se s našim odabirom? Klikom na donju fotku dobivate mogućnost glasovanja (& dobivanja vrijednih nagrada) za vaše favorite u FB aplikaciji…

 

Najbolja pucačina iz prvog lica, zlatna medalja: Destiny

 

 

Info: FPS koji je RPG te ujedno i MMO. Novi hit Bungie-a u dva mjeseca dobio je 9.5 milijuna registriranih korisnika…

Što nam se dopada: inovativna kombinacija žanrova, zanimljiva priča, dobra grafika

Destiny je klasičan FPS, ali i RPG te neobičan MMO smješte u daleku postapokaliptičnu budućnost.

Iako Destiny pripada MMO žanru, super nam je što ne morate s nikim surađivati ako ne želite, nema službenih guildova ili raidova. Dakle, sjajna je igra i za solo igrače, koji nemaju vremena čekati par sati da se skupi XY igrača ispred instance, u kojoj onda poginu za 10 minuta :-)

Igra nije teška za svladati – nećete morati tražiti upute na netu. Ogromana, prekrasna i nevjerojatno zabavna donosi sate i sate zabave i istraživanja.

Ponekad su mješavine žanrova problematične, no u slučaju Destinya to funkcionira izvrsno – svakako isprobajte!
Destiny PS4

 

Srebrna medalja: Far Cry 4

 

Info: jedan od najpopularnijih i najboljih FPS-ova za PS4 i ostatak družine

Što nam se dopada: brza akcija, zanimljiva prilča, ogroman svijet, super grafika

Volite pucačine iz prvog lica smještene u ogroman otvoreni svijet? Da, naravno, tko ne voli slobodu? Možete ići na glidanje, lov na veliku divljač, spouštati se užetom ili voziti vozilom.

E da, možete i ubijati negativce. Četvrto izdanje Far Crya izgleda izvrsno, i dalje je gampley brz no više niste na tropskom otoku negu usred građanskog rata u Himalajama.

Bez brige, ima i tamo lijepih okoliša, a igra ne oskudijeva niti igrivošću, koja je tipično brza, ali i atraktivna te nagrađuje vješte igrače. Bit će tu i vožnje, hodanja, penjanja, spuštanja niz planinu po sajli, zmajeva…

Zašto igra nije na prvom mjestu? Far Cry 4 je izvrstan, ali je i dalje dosta sličan prethodniku…

Far Cry 4 za PS4

 

Brončana medalja: Battlefield Hardline

 

Info: online FPS s jednim od najboljih multiplayera uopće, ali i finim single player kampanjama

Što nam se dopada: izgleda izvrsno, nove single player misije, dorađen gameplay

Battlefield Hardline je uglavnom ista zvijer koju poznajete i cijenite već godinama – nije bez razloga Battlefield serijal postao sinonim za online FPS mutiplayer.

Nakon sati i sati napucavanja, vožnje i sijanja smrti iz helikoptera uvjeren sam; iako se mnogo toga promijenilo, bit ćete zadovoljni! Battlefield serijal je poznat i po grafici, koja u pravilu postavlja standarde kvalitete u vrijeme izlaska igre. Isto vrijedi i za Hardline – pogledajte video!

Battlefield serijal i dalje nudi ponajbolji FPS multiplayer uopće. Stoga je vrlo ugodno iznenađenje što Hardline donosi i atraktivne i igrive single player misije, u kojima ima čak i nekih elemenata stealth igara – ne morate baš sve pobiti na svom putu…

Napokon, rekli bi smo – ipak nisu svi rođeni za multiplayer.
Battlefield Hardline PS4

 

Call of Duty Advanced Warfare

 

Info: FPS smješten u budućnosti, glavni negativac je niti manje niti više nego Kevin Spacey. 

Što nam se dopada: klasični FPS s integriranim manje više svim akcijskim klišejima, fino pomiješanim u zanimlijvu kampanju. Grafika je next gen kvalitete, dakle – izvrsna

Call of Duty Advanced Warfare donosi tradicionalno zanimljivu single player kampanju, s – treba li to napominjati – izvrsnim Kevinom Spaceyom, trigger happy vlasnikom zle kompanije. Vozila, stealth misije, klasične napucaj ga sad – single player ima sve. Novosti su rezervirane za multiplayer s obiljom modova, kooperativnim modom te inovativnim Uplink modom kojeg je najlakše opisati kao – košarku.

Call of Duty Advanced Warfare PS4

 

Ne zaboravite glasati za vaše favorite!!!!

 

 

Povratak na sve kategorije Izbora za igru godine