Huawei P10 Plus je nenametljivo izvrstan

huaweiplus_plus

Flagship Huaweia ne donosi revolucionaran dizajn ili mogućnosti. No, ponekad je fina evolucija više nego dovoljna; Huawei P10 Plus je najbolji dokaz. Taj mobitel bi mogao biti best buy u visokoj klasi. Evo zašto…

Huawei više nije potrebno predstavljati. Svjetski proizvođač Android mobitela broj dva godinama bilježi dvoznamenkasti rast, a prošle su prodali preko 140 milijuna mobitela! S pravom, rade izvrsne uređaje po dobrim cijenama.

Ove godine, Huawei se odlučio na evoluciju koju je obavio temeljito i na svim područjima. Neke stvari su nas posebno impresionirale na P10 Plus mobitelu, poput:

Radna memorija i prostor za pohranu

Huawei P10 Plus u top izvedbi ima 50% više radne memorije od drugih flagshipa, te 100% više od prosjeka memorije za pohranu. A to su značajne razlike – 6 GB RAM-a vam jamči dugotrajan glatki rad.

Uopće nisu na vidiku programi koji bi zahtijevali 6 GB RAM-a, no memorijska raskoš itekako dobro dođe u multitaskingu te prebacivanju između otvorenih programa. Ono je ovdje, pogađate, munjevito.

Raskošan je i kapacitet za pohranu, od čak 128 GB. Ostat će vam oko 105 GB za pohranu videa i fotografija. To je značajan memorijski prostor dostatan za sate i sate 4K videa. Realno, microSD kartica vam neće trebati…

huaweiplus_naslovna

Performanse Kirin 960 čipseta

Huawei P10 Plus pogoni HiSilicon Kirin 960 procesor proizveden na 16nm TSMC FinFET Plus procesu. Ima osam 64-bitnih jezgara ARM mikroarhitekture raspoređenih u dva klastera: četiri energetski učinkovite Cortex-A57 (1,8 GHz) jezgre i četiri produktivne Cortex-A73 (2,4 GHz) temeljene na 10 nm procesnoj tehnologiji. Cortex-A73 jezgre zapravo su razvijene iz A17 mikro arhitekture, ali su bolje energetski optimizirane.

Grafički akcelerator je ARM Mali G71 MP8 frekvencije 1037 MHz i Bifrost arhitekture za podršku modernih grafičkih standarda.

Da prevedemo: Huawei Kirin 960 je jedan od najbržih čipseta današnjice. Vrlo brze CPU jezgre jamče gladak rad u svim uvjetima, a tu je i sposoban GPU pa je i igranje užitak. Huawei nije štedio, pa je ugradio i najbržu dostupnu flash memoriju (UFS2.1) koja čita preko 600 MB/s.

Kirin 960 benchmark (1)
Kirin 960 benchmark (2)
Kirin 960 benchmark (3)
Kirin 960 benchmark (4)

To je u razini stolnih SSD diskova, a u praksi znači vrlo kratko vrijeme učitavanja i najzahtjevnijih aplikacija. Storage score na PCMarku je rekordan!

Kućište

Fina klasika nikada ne izlazi iz mode. Posebice kada je ovako dobro obrađena: Huawei P10 Plus ima aluminijsko kućište sa plemenitom završnom obradom. Izgleda jako dobro, a tako se i osjeća u ruci – ovo je pravi premium uređaj!

Treba li napominjati da je P10 Plus mnogo otporniji na padove od staklenih mobitela…? A ne izgleda nimalo lošije…

Kamere

Huawei se udružio sa poznatom Leicom kod izrade kamera, i ovo je sada već druga generacija dvostrukih kamera na njihovom flagshipu P serije, koja je najnaprednija upravo u P10 Plus modelu.

Tako sada Huawei P10 Plus odlikuje novija generacija Summarit -H (H = Huawei) objektiva: za prednju kameru otvora f / 1.9 i glavnu otvora f / 1.8 sa optičkom stabilizacijom.

Rezultat su izvrsne fotografije u svim svjetlosnim uvjetima, jako dobar 4K video te širok spektar foto efekata vrhunske kvalitete, poput crno bijelih fotografija visokog dinamičkog raspona, bokeh efekta zamućenja pozadine, portret moda ili zuma bez gubitka kvalitete…

Ali to nije sve. Za snimanje portreta Huawei je uključio 3D tehnologiju prepoznavanje lica koja koristi više od 190 identifikacijskih jedinica i na temelju prikupljenih informacija prilagođava dinamičko osvjetljenje. Zanimljivo je otkrivanje koliko je u kadru lica, pa se prema toj informaciji automatski uključuje/isključuje širokokutni način rada.

Fotografije su biti vrlo dobrog balansa bijele boje, dobrog dinamičkog raspona i kontrastne pa ih je lako zamijeniti za fotografije slikane nekim DSLR fotoaparatom, posebice kad slikate po danu…

Baterija

Baterija na Huawei P10 Plus s lakoćom će vam dostajati za cijeli dan vrlo intenzivnog korištenja. Posebice impresionira brzina punjenja, kao i izostanak zagrijavanja mobitela.

Stereo zvuk

Huawei P10 Plus ima stereo zvučnike visoke kvalitete zvuka. Takva postava zvučnika značajno poboljšava iskustvo multimedije ili igranja na mobitelu.

Huawei P10 Plus u top izdanju, sa 6 GB RAM-a i 128 GB za pohranu jedan je od najpoželjnijih mobitela današnjice, koji marljivo skuplja bodove na svim područjima. Raduje i fino odmjerena cijena…