Huawei Mate 10 Pro ima super kamere – osvojio je 97 DxOMark bodova

Novi Huawei Mate 10 osvojio je visokih 97 bodova na DxOMark testu kamere. Huawei je tako prestigao sve konkrente i sada je bolji od njega samo Google Pixel 2. Za jedan bod, na račun videa…

O novoj Huawei Mate 10 obitelji smo pisali ovdje, a ako vas zanima kako DxOMark testira mobitele pročitajte ovaj članak.

Ukratko: radi se o najpoznatijem portalu za ocjenjivanje kvalitete fotoaparata i kamera u mobitelima ((ne samo na mobitelima), čije rezultate proizvođači koriste kao jak marketinški adut.

Huawei Mate 10 Pro ima dvije kamere s rekordno svijetlim objektivima sa F1.6 otvorom blende. Osnovne specifikacije kamera su:

  • dvije stražnje kamere, jedna s 12 MP RGB senzorom i jedna s 20 MP crno bijelim senzorom
  • Dual f/1.6 objektivi s potpisom Leica, OIS na kameri u boji
  • 2x lossless zoom
  • Phase detection i laserski autofokus
  • Dual tone LED bljeskalica
  • snimanje videa u 2160@30fps (4k) / 1080p@30/60fps

LG V30 je prvi donio F1.6 u svijet mobitela, Mate 10 Pro sada ima dva takva super svijetla objektiva. Što je zaključio DxOMark nakon više od 1500 testnih fotografija i dva sata videa?

Huawei Mate 10 Pro briljira u fotografijama, gdje je ostvario fenomenalan rezultat od 100 bodova, čime se izjednačio s do sada najbolje ocijenjenim mobitelom u toj potkategoriji, Samsungom Note 8.

Glavni aduti Huawei Mate 10 Pro mobitela su dobra ekspozicija, posebice u unutrašnjosti; blag, ali atraktivan bokeh efekt s malo artefakata, te izvrstan autofokus. Mate 10 Pro je jako dobar i u video snimanju, gdje je dobio 91 bod. Autofokus videa je brz i precizan, s dobrim mogućnostima praćenja i općenito niskom razinom šuma.

Vrlo je dobar i dinamički raspon i prikaz boja, posebice u fotografijama snimanim u zatvorenom prostoru.

Nema sumnje, Huawei je u trećoj generaciji dvostruke stražnje kamere s Leica potpisom napravio izvrstan posao; sada je u samom vrhu po kvaliteti fotografija. A nisu mu kamere jedini aduti…

Izvor