Gorilla Glass 6 je dvostruko čvršći od GorillaGlass 5 zaštitnog stakla

Corning Corning Gorilla Glass 6 je novo predstavljeno zaštitno staklo za mobitele, koje je dvostruko izdržljivije na lomove od Gorilla Glass 5. Uskoro na vašem mobitelu :-).

Prema istraživanjima ljudi godišnje u prosjeku sedam puta ispuste mobitel a od toga je pola padova s visine do jedan metar.

Kako bi poboljšali performanse pokrovnog stakla, znanstvenici Corninga razvili su i oblikovali posve novi materijal koji znatno bolje podnosi višestruke padove.

U prosjeku, u laboratorijskim testovima, Gorilla Glass 6 opremljen mobitel je preživio 15 pada s jednog metra na grubu površinu. U istim uvjetima ispitivanja, konkurentni kompoziti stakla kao što su kalcijev karbonat i alumino silikat nisu preživjeli niti prvi pad.

“Gorilla Glass 6 je sasvim nova staklena kompozicija koja se može kemijski ojačati kako bi se dobila značajno veća razina kompresije nego što je to moguće s Gorilla Glass 5. To omogućuje Gorilla Glass 6 da bude otporniji na oštećenja”, rekao je dr. Jaymin Amin, potpredsjednik tehnologije i razvoja proizvoda, Corning Gorilla Glass i Corning Specialty Materials.

“Štoviše, s prekidima tijekom padova i probabilističkog događaja, dodana kompresija povećava prosječnu vjerojatnost preživljavanja kroz višestruke događaje.”

Danas, Corning Gorilla Glass zaštitu koristi više od 6 milijardi uređaja. Corning Gorilla Glass 6 će stići na tržište u narednih nekoliko mjeseci, a od sljedeće godine će ga imati svi flagship mobiteli.

Znate zašto su stakla na mobitelima lomljiva? Jer su tanka, u pravilu su debela svega pola milimetra. Samsung je za S9 / S9+ povećao debljinu zaštitnog GG4 stakla s 0.5 na 0.6 mm, i to se osjeti – znatno je manje razbijenih S9-ki neko S8-ica. Zašto onda ne stave staklo debelo 1 mm, taj mobitel bi bio praktično neslomljiv? Da, ali bi bio deblji i masivniji, s lošijim optičkim svojstvima što nije u skladu s današnjim trendovima u svijetu smartphonea.

Dobra maskica / futrola je i dalje najbolja zaštita mobitela, i protiv lomova i protiv grebanja, i to se neće tako brzo promijeniti.

Samsung_dodatna_carousel