FIFA 16 – stižu ženske nacionalne momčadi!

Electronic Arts je objavio da će EA SPORTS FIFA 16, koja stiže 23.9. ove godine, po prvi puta u povijesti serijala donijeti 12 ženskih nacionalnih momčadi!

Ženske reprezentativke iz Australije, Brazila, Kanade, Kine, Engleske, Francuske, Njemačke, Italije, Meksika, Španjolske, Švedsske i SAD-a predstavljat će svoje države u nekoliko FIFA 16 modova igre, uključujući kick off, offline turnir te online friendly matches.

Reprezentativke izgledaju i igraju reprezentativno, manje nismo niti očekivali. 

Više možete vidjeti na ovom linku https://www.easports.com/fifa/women

EA SPORTS je novu FIFA-u 16 tehnički dotjerao na neviđene razine. Igrači nikada nisu izgledali i važnije, ponašali se realnije nego što ćemo to imati prilike vidjeti početkom jeseni..

Naravno, dotjeran je i sam grafički engine no najvažnije stvari se ipak kriju ispod haube.

"Dolazak nekih od najboljih ženskih igrača itimova u FIFA franšizu je velik događaj za EA SPORTS, a podjednako smo uzbuđeni i što ćemo našim fanovima omogućiti novi način igranja" rekao je David Rutter, podpredsjednik i generalni manager EA SPORTS FIFA-e.

Radimo na tome da našim vjernim igračima prenesemo autentično iskustvo igranja sa ženskim timovima, što će biti moguće zahvaljujući inovativnim motion capture tehnikama kao i sofisticiranoj platformi nove FIFA 16.


Developeri FIFA serijala kreirali su potpuno nove pokrete, realistične animacije i atribute svih igračica spomenutih ženskih reprezentacija. Motio capture je napravljen izuzetno minuciozno, s obiljem detalja tijekom snimanja u EA Kanada sa četiri američke top igračice – Sydney Leroux, Abby Wambach, Alex Morgan, and Megan Rapinoe.

Detaljno su obrađeni hod, trčanje, sprintanje i horizontalni pokreti. Klub Soccer Canada je također posjetio EA i snimio pokrete igrača na najnapredniji način, s opremom sposobnom bilježiti pomake u 260 stupnjeva. To je referenca na osnovi koje će se kreirati pojedini igrači.

Oprema za mobilno skeniranje glave putovala je po svjetskim turnirima da bi što preciznije uhvatila geste lica i pokrete kose tijekom igranja, što će donijeti do sada neviđeno realno ponašanje i izgled svih igrača.

"Iskreno, teško mi je povjerovati koliko je nauke i tehnologije u pozadini igre, a posebice mi je nevjerojatno što ćemo ulaskom u odijela za hvatanje pokreta doslovno biti preneseni u FIFA-u 16." kaže Abby Wambach, svjetska rekorderka u internacionalnim golovima, članica SAD-ovog nacionalnog tima.

"Svi smo uzbuđeni oko nove FIFA-e, a s posebnim nestrpljenjem očekujemo reakcije fanova diljem svijeta, uključujući navijače našeg tima koji vjerojatno ne očekuju nešto sličnog u novoj FIFA-i 16"

Što reći, osim – jedva čekamo kraj ljeta i novu FIFA-u 16…

Za više informacija pratite sljedeće stranice: