Electrolux tehnologije za bolji život

Dragi kupci, vjerojatno ste primijetili – proširili smo asortiman bijele tehnike sa Electrolux uređajima. Electrolux je viša srednja klasa uređaja, AEG visoka, dok je Zanussi budget orijentiran, no sva tri branda su pod istom kapom – Electroluxom. Donosimo vam pregled najzanimljivijih tehnologija…

Tehnologije bijele tehnike je značajno napredovala u zadnjih nekoliko godina. Novi uređaji su sve pametniji, štedljiviji i sposobniji. S obzirom na hijerarhiju unutar koncerna, nove tehnologije dolaze prvo u AEG, godinu kasnije u Electrolux brand, a nakon toga u Zanussi – barem većina, neke ekskluzive su ipak rezervirane za premium AEG proizvode.

Pogledajmo najzanimljivije mogućnosti i tehnologije po pojedinim kategorijama uređaja.

Perilice rublja

Tehnologija pranja rublja nije napredovala unazad desetak ili više godine, špto se tiče efikasnosti pranja – ona je već dulje vrijeme na zavidnoj razini. Glavne promjene i natjecanje proizvođača jest u segmentu očuvanja rublja.

Jer, niej svejedno traje li vam košulja 10 ili 50 pranja, zar ne? Upravo na tom polju postoje AEG je vrlo snažan. Primjerice, top modeli perilice rublja imaju precizni mjerač mase prema kojem se programira potrošnja vode, deterdženta i ostalih parametara pranja, da se spriječi predugo i presnažno pranje.

Dodatno, višak deterdženta oštećuje robu. Ili, štedljivost – neki modeli dolaze sa A+++ minus 40% potrošnje struje. Tu je i parno pranje / ravnanje, inverterski motor za tih i dugotrajan rad.

Voda se detaljno promiješa sa deterdžentom prije dodira s tkaninom, što olakšava idealnu raspodjelu i onemogućava lokalna područja s prevelikom koncentracijom deterdženta koje oštećuju tkaninu.

Top model serije 9000 omogućava upravljanje mobitelom i koristi omekšanu vodu za pranje za najbolji rezultat i najmanje oštećenje tkanina.

Pećnice

AEG / Electrolux donose tehnologiju pečenja s parom u dvije razine – osnovnu, s posudom za vodu (koja se zagrijava i pretvara u paru) te naprednu, u kojoj pećnica ima parogenerator.

Zašto bi smo dodavali paru u pećnicu? Radi boljeg pečenja. Pekarski proizvodu, kolači, ili bilo koja pečenka bit će ravnomjernije i kvalitetnije ispečeni, ali ne i isušeni. Naravno, tu je i hrskava korica koju svi tako volimo.

Kolači i dizano tjesto ispadaju znatno bolje u parnim pećnicama. Kod klasične pećnice vrući zrak napravi koru koja usporava prodor toplie u unutrašnjost kolača ili peciva, no para u pećnici to odgađa pa imamo kvalitetnije i ravnomjernije zagrijavanje po cijeloj unutrašnjosti.

Top modeli Mastery Range donose i senzore temperature za meso ili druge proizvode, koji precizno mjere temperaturu pečenke u unutrašnjosti.

Tome se prilagođavaju parametri za najbolji način pečenja, ovisno o vašem ukusu. Volite biftek malo, srednje ili jako pečeno? Rezultat će biti prvoklasan, kao i najboljim restoranima..

Domaćicama je od velike pomoći i sustav za pranje pećnice, parom ili pirolizom. Nakon takvog čišćenja, posebice pirolizom (zagrijavanje unutrašnosti na oko 480 stupnjeva, što sagori sve masnoće i nečistoće) unutrašnjost pećnice je dovoljno lagano prebrisati i ona će biti savršeno čista.

Sviđa nam se i jedan detalj – hladna vrata. Osim što se lako skidaju za detaljno čiščenje, hladna vrata zahvaljujući izvrsnoj izolaciji nikada nisu toplija od 20 stupnje od okoline, čak i kod pirolize. Znači, bit će topla na dodir, ali se ne možete opeći.

Perilice suđa

AEG je i ovdje vrlo inovativan. Uz praktično savršen učinak pranja, naglasak je stavljen i na komfor rada s perilicom posuđa.

Tako Comfortlift serija omogućava podizanje donjeg kata sa posuđen, što uvelike olakšava vađenje i stavljanje suđa.

Top modeli ProClean serije imaju fleksibilan interijer, raskošan sustav prskalica za precizno čišćenje, rade vrlo tiho i troše upola manje vode od uobičajenih perilica. Dodatno štede struju i automatskim otvaranje vrata za 15 cm na kraju ciklusa za brže i štedljivije sušenje, zahvaljujući prirodnom protoku zraka.