Doom dolazi 13. svibnja!

Bethesda Softworks i ID Software su najavili da Doom za PC, XBO i Playstation 4 dolazi 13. svibnja. Ovo definitivno nije još jedan datum u nizu, novi Doom će biti mrak. Prisjetimo se – ID Software je izmislio 3D FPS i multiplayer deathmatch igre…

Mlađi naraštaj gamera je možda čuo za Doom i Quake, no mi stariji – koji smo stasali uz te igre – znamo dobro što su one značile. To je bilo otprilike kao da u TV svijetu imate tvrtku koja je izmislila TV u boji, LCD tehnologiju, pa OLED. Ili da spojite iPhone i Galaxy u jedan uređaj…

Neprikosnoveni lider 3D pucačina iz prvog lica ID Software je sa svakom generacijom postavljao nove grafičke standarde, i tjerao nas na kupovinu novog PC hardvera. Tako bijaše do zaključno sa Quakeom 3, četvorka je iz razno raznih razloga bila podbačaj.

Shvatili ste – ako neka tvrtka ima pedigre u izradi FPS igara, to je ID software koji će nas u svibnju, pod okriljem Bethesda Softworksa, počastiti novom mega igrom – Doom. Sasvim u trendu, igra nema nikakvu brojčanu oznaku – samo Doom.

Novi Doom će nas počastiti single player kampanjom, ali kao i uvijek, njegova glavna snaga će biti multiplayer. Intenzivna akcija, potoci krvi i iznutrica oduvijek krase serijal no sada je to dodatno naglašeno zahvaljujući izvrsnom 3D engineu koji donosi sjajne vizuale. Uostalom, pogledajte video :-)

 

Igra već sada osvaja nagrade, poput one s E3 2015, a prve recenzije bete su pune hvalospjeva.

Uz igru dolazi i Doom SnapMap, jednostavan editor u kojem možete kreirate vlastite sadržaje i dijeliti ih sa svijetom.

Bethesda je najavila izdavanje Premium Collectors Edition izdanje koje donosi 30 cm visoku figuru The Revenant demona na LED osvjetljenom postolju koje se okreće! Sve će biti zapakirano u atraktivnu metalnu kutiju.

Ukoliko kupite Doom u preorderu (uskoro ćemo ga objaviti) dobit ćete Demon Multiplayer Pack koji se sastoji od tri različita skina, šest metalnih boja i tri različita ID loga koje možete nanašati na oklop i oružje. Tu je i komplet od šest Hack Modula, droge za jednokratnu uporabu koja će vam donijeti prednost u multiplayeru. No, pravi muškarci ne rabe takve stvarčice, zar ne :-)?

Do tada, možete prikratiti vrijeme igrajući 22 godine star originalan Doom