CES 2015: Samsung predstavio SUHD televizore i novu Tizen Smart TV platformu

Samsung Electronics je predstavio novi lineup 4K televizora za 2015 koje naziva SUHD, a predstavili su i potpuno novu Smart TV platformu baziranu na operativnom sustavu Tizen. I da, tu je i najavljeni Playstation Now…

Samsung je predstavio novu liniju SUHD televizora. Bez brige, to su zapravo "obični" Ultra HD, tj. 4K televizori poboljšane kvalitete prikaza, pa ih je Samsung prigodno nazvao Super Ultra HD. Sv SUHD televizori dolaze sa zakrivljenim zaslonom, povećanom svjetlinom i širim spektrom boja, dakle mogu prikazati veći broj boja na zaslonu od 2014. televizora.

Samsung navodi da SUHD televizori postavljaju novi standard u vrhunskom UHD sadržaju te podižu ljestvicu iskustva gledanja na novu razinu.

"Naše inovativno nasljedstvo i duh nastavljaju pomicati granice kućne zabave" izjavio je HS Kim, predsjednik poslovne jedinice za vizualne ekrane tvrtke Samsung Electronics i dodao "Bez obzira na izvor sadržaja, Samsung nudi najbolju sliku u industriji, a to će se i nastaviti s našim SUHD televizorima. Potrošači mogu biti sigurni da smo više nego ikad prije predani kako bismo osigurali vrhunski doživljaj kućne zabave u godinama koje dolaze."

Zvuči obečavajuće, posebice kad znamo da Samsung već nekoliko godina proizvodi televizore s vrhunskom kvalitetom slike, koji osvajaju brojne nagrade u stručnim publikacijama. 

Njihov SUHD re-mastering sustav osigurava iskustvo gledanja koje nema premca, a Smart TV funkcije sada su pokretane operativnim sustavom Tizen, koji gledateljima omogućava jednostavan pristup njihovom omiljenom sadržaju.

O čemu se tu zapravo radi…? Nano-kristalni poluvodiči SUHD televizora emitiraju različite boje svjetlosti, ovisno o njihovoj veličini, kako bi proizveo najčišću boju i svjetlosnu učinkovitost koja je danas dostupna. Ova tehnologija proizvodi široku paletu točnih boja, pružajući gledateljima 64 puta više nijansi boja u odnosu na standardne televizore.

SUHD re-mastering sustav automatski analizira jasnoću slika kako bi umanjio dodatnu potrošnje energije i istovremeno prikazao najveću razinu kontrasta, što omogućava znatno tamniji prikaz crne boje kao i pojačanu osvijetljenost, do 2,5 puta veću od standardnih televizora.

Surađujući s vodećim Hollywoodskim filmskim studijom 20th Century Fox, Samsung je optimizirao sadržaj kako bi zadovoljio vrhunsku kvalitetu standarda SUHD. To omogućuje korisnicima da imaju neprikosnoveno iskustvo gledanja omiljenih filmova i serija.

Kako izgleda i radi novi Tizen Smart TV pogledajte u ovom videu:

 

Nedavno je Samsung, u suradnji s Fox Innovation Lab, obradio nekoliko scena iz njihova hvaljenog filma Exodus, koji je napravljen specijalno za SUHD televizor. Rezultat je bio spektakularan – stvarajući živopisnije boje i scene. Nadalje, Samsungovi SUHD televizori koriste ekološki prihvatljivu tehnologiju kako bi isporučili najbolju energetsku učinkovitost i pouzdanost.

 

Velika je novost uključivanje Playstation Now gaming sustava na sve Samsung Smart televizore za 2015. godinu (uključujući i FullHD modele). Kako radi Playstation Now, pogledajte u donjem videu.