CES 2015: Panasonic 4K LED TV lineup

Panasonic je predstavio lineup novih Ultra HD televizora. Kao i do sada, naglasak je na kvaliteti prikaza, tu je i potpuno nova Smart TV platforma bazirana na Firefoxu a vidjeli smo i prototip 4K Blu-ray playera.

Panasonic se pridružio Samsungu, Sony-u, Philipsu i Sharpu koji su također na CES-u predstavili potppuno nove Smart TV platforme.

Za navedene brandove smo to i očekivali, jer im je LG ukrao svjetla pozornice izvrsnom LG webOS platformom (predstavljenom prije godinu dana, na CES-u 2014.), no Panasonic je imao atraktivnu i finkcionalnu Smart Viera platformu (iz 2013.) s homescreen zaslonima kao na Android telefonima, prepoznavanjem govora i touchpad daljinskim upravljačem.

Firefox OS je novi operativni sustav baziran na web standardima kao i istoimeni web browser.

Donosi potpuno novo sučelje, gladak rad i neke zanimljive mogućnosti. Kako izgleda, pogledajte u videu, a bit će ugrađen u sve ovogodišnje Panasonic 4K televizore.

 

Panasonicov lineup Ultra HD televizora za 2015. sastoji se od četiri serije: CX600, CX650, CX800 i CX850.

Top model je CX850, dolazi u dvije dijagonale zaslona (55“, 65“) i dijeli mnoge značajke s nedavno predstavljenim AX900 modelom: proširen spektar boja (98% DCI, najbolje u klasi), Direct LED osvjetljenje s lokalnim zatamnjenjem.

Novost je Super Bright Panel, koji će omogućiti prikazivanje HDR sadržaja, te novi quad core Pro procesor slike. Kako je i dosadašnji bio u samom vrhu kvalitete, od novoga očekujemo još više. Glavne mogućnosti novog Panasonic 4K 2015 TV lineupa su:

Panasonic CX850

 

CX800

CX650


CX600