Asus ROG je sinonim za gaming laptop. Evo zašto…

Igranje na prijenosnicima? Do prije koju godinu to je bilo skupo, vrelo i sporo u odnosu na desktop. No, to više nije slučaj, posebice ne kod tržišnog predvodnika – ASUS ROG (Republic of Gamers) serije laptopa.

Ne tako davno, prijenosnici su bili dvostruko skuplji i dvostruko sporiji od desktop računala za igranje. No, zahvaljujući napretku tehnologije danas su performanse nove generacije grafičkih čipova za prijenosnike praktično izjednačene sa desktop računalima.

Igranje novih naslova s makismalnim detaljima, u 60 FPS-a na FullHD rezoluciji je realnost, i to ne samo u top modelima prijenosnika. Zaboravite i na king size masu, buku i dimenzije, koji su pratili prethodne generacije. ASUS ROG laptop može biti tanak i praktično nezamjetan, tih i s dobrom autonomijom baterije, a sve uz munjevite performanse.

Inovativan sustav hlađenja, kojeg su danas kopirali gotovo svi brandovi, biranje najkvalitetnijih komponenti – i onih koji se ne vide, poput kondenzatora – te fino tuniranje za najbolje performanse samo su neki od razloga zašto su ASUS ROG laptopi najprodavanija gaming računala na svijetu.

Pri tome ističemo, da neće samo gameri profitirati od brzih, tihih i  pouzdanih računala. Ona su izvrstan odabir za bilo koju namjenu gdje se traže performanse – od multimedije, video obrade do CAD/CAM programa.

Asus ROG gaming laptopi imaju najnoviju generaciju Intelovih četvorojezgrenih Core i7 procesora. Temelje se na Skylake arhitekturi i nema te aplikacije ili igre koja će oznojiti Asus gaming laptop.

Hyper Cool Duo-Copper rashladni sustav

Tanki laptopi imaju limitirano hlađenje, pa često postanu neugodno vrući. Asus je osmislilo Hyper Cool Duo-Copper rashladni sustav koji koristi bakrene cijevi za odvod topline i dvojni ventilatorski sustav kako bi se zasebno hladili i procesor i grafička kartica. Ovako osmišljeni sustav hlađenja izvlači maksimum iz komponenti i omogućava laptopu da ima stabilnost koju zahtijevaju intenzivni igrački maratoni.

Asus ROG FX5xx

Diskretan dizajn privući će ozbiljniju publiku željnu snažnih performansi. Asus ROG FX553 ima zaslon top kvalitete, osvijetljenu tipkovnicu s ugodnih 2.5 mm hoda te napredno Hyper Cool Duo Cooper hlađenje, koje brine za konszistentne performanse procesora i grafike.

Intel Core i7 HQ serije je punokrvni quad core procesor sa izvrsnim performansama, a u kombinaciji sa GTX1050 karticom lijepo vrti sljedeće igre u FullHD rezoluciji (nativna rezolucija zaslona)

 • For Honor, ultra, 40 FPS
 • Dishonored 2, ultra, 33 FPS
 • Titanfall 2, ultra, 53 FPS
 • Battlefield 1, ultra, 44 FPS

Asus ROG FX533 potražite na ovom linku.

Asus ROG G750 serija

Još napredniji sustav hlađenja, brža grafika, atratkivan dizajn – Asus ROG G75x serija fino odgovara opisu gaming prijenosnika.

Ukoliko je opremljen Nvidia GTX1060 karticom – koja je neki optimalan odabir u ovom trenutku – ASus ROG G752 nudi sljedeće performanse u FullHD razlučivosti:

 • For Honor, ultra, 66 FPS
 • Dishonored 2, ultra, 52 FPS
 • Titanfall 2, ultra, 84 FPS
 • Battlefield 1, ultra, 70 FPS

Izvrsne performanse su konstantne i nakon par sati igranja, zahvaljujući tihom i efikasnom hlađenju koje drži konstantnim temperaturu procesora i grafičke kartice. Niska radna temepratura donosi i višu trajnost računala.

Asus ROG Zephyrus

Nova Zephyrus serija donosi jasno vidljiv napredak: radi se o jednom od najtanjih gaming računala uopće, koje je debelo – tj. tanko – samo 17.9 mm!

Usprkos rekordnoj tankoći, Zephyrus u top konfiguraciji donosi Nvidia GTX1080 grafiku, 120 Hz IPS zaslon i brze Core i7 procesore. Performanse su mu, u ovoj konfiguraciji, nevjerojatne:

 • For Honor, ultra, 136 FPS
 • Dishonored 2, ultra, 84 FPS
 • Titanfall 2, ultra, 136 FPS
 • Battlefield 1, ultra, 135 FPS

Asus ROG Zephyrus pomiče granice performansi i prenosivosti, na do sada neviđen način.

Asus ROG modeli su najprodavaniji gaming laptopi na svijetu. Dokazane pouzdanosti, vrhunskog hlađenje i sa top komponentama, uz dobre cijene, izvrstan su odabir ne samo za igraču populaciju…